Express Your Soul met Rituals en kunstenares MadC

Express Your Soul met de nieuwste Limited Edition collectie van Rituals. Een lijn waar ik naar uit keek, want nu ik na de bevalling zes weken niet in bad mag, ben ik toch op zoek naar de lekkerste producten om ook in de douche een waar ontspanmoment te creëren. Met de producten die in samenwerking met de Berlijnse kunstenares MadC zijn ontwikkeld, gaat dat hopelijk lukken. TwijfelMoeder test de Shower Foam, Body Scrub en de Bed & Body Mist.

Het vakmanschap van Rituals – keer op keer ben ik weer onder de indruk van de geursensatie van hun producten – gecombineerd met de creativiteit van MadC zorgen in ieder geval voor een vrolijk plaatje in de badkamer. Op de verpakking zijn details van een kunstwerk van de Berlijnse graffiti-kunstenaar te zien. Tijdens de creatie van dit kunstwerk liet de Berlijnse zich inspireren door de zomerse geur van de nieuwe Express Your Soul-collectie: een combinatie van de verfrissende eigenschappen van verbena en de bloemen- en citrusgeur van petitgrain. Dat laatste heb ik uit het persbericht hoor, want mijn neus is niet zo sterk ontwikkeld dat ik het zo in detail kan ruiken. Zelf zou ik het omschrijven als een eigenzinnige citrusvariant; niet zo’n standaardgeurtje, maar echt verfrissend en op mij hebben de producten ook zeker een ontspannend effect.

De collectie bestaat in totaal uit acht producten. Naast de Foaming Shower gel, Sugar Body Scrub en Refreshing Bed & Body Mist die ik heb getest – en zo wat uitvoeriger zal beschrijven – is er de Caring Shower Oil, hydraterende Shimmering Body Cream en voor in huis zijn er Fragrance Sticks, Cold Brew ice tea-zakjes en een luxe schetsboek. Allemaal in diezelfde stijl, waardoor alle producten er al uit zien als een cadeautje op zich. Naar de ice tea-zakjes ben ik zelf ook wel nieuwsgierig; als je een zakje acht minuten in fris, koud water laat trekken, dan heb je volgens Rituals een heerlijke, suikervrije (dat is wel anders bij de meeste ice tea’s), verfrissende dorstlesser voor warme dagen.

Express Your Soul met Rituals en Berlijnse kunstenares MadCAllereerst gebruik ik de Shower Foam. Deze rijke doucheschuim gebruik ik graag – ook in de andere varianten van Rituals – maar ik ben keer op keer wel aan het hannesen in de douche met de fles. Je moet voor mijn gevoel net iets te veel kracht zetten op het pompje, voordat de substantie uit de fles komt. Voordeel: je hebt ook maar een klein beetje nodig. Bij contact met water verandert de geld namelijk direct in een rijk, zacht schuim waarmee je je hele lichaam kunt wassen. Rituals adviseert zelf om de verzachtende bodycrème te gebruiken, zodat je langer kunt genieten van de geur. Ik heb dat zelf niet gedaan, maar gekozen voor de lichaamsmist. De Shower Foam kost 8,50 euro voor 200 ml.

Waar lichaamsmist vaak onaangeroerd in de badkamer blijft staan, omdat je sneller kiest voor een parfum of eau de toilette die je wat langer ruikt, daar kun je de Bed & Body Mist uit deze lijn voor verschillende doeleinden gebruiken. Je kunt ‘m inderdaad op je lichaam aanbrengen. Dat kan zelfs op de gevoelige huid, omdat deze formule geen alcohol bevat. Maar je kunt ‘m daarnaast ook sprayen op je beddengoed. Zo geef je je huid en huis een verfrissend zomerse geur. Maak je geen zorgen als je ‘m op je dekbed spuit; Rituals laat weten dat de Bed & Body Mist geschikt is voor alle textielsoorten. Een flesje van 50 ml. kost 16,50 euro.

En dan is er als laatste de Body Scrub; een lichaamsscrub op basis van suiker. Deze reinigt en revitaliseert de huid en zorgt voor een mooie, egale teint. Doe je dit één tot twee keer per week, dan ervaar je dat je huid echt zachter en stralender wordt. Zelfs na de eerste keer gebruiken, voel je dat. Benieuwd hoe dat gaat zijn als ik dit product in mijn doucheritueel meeneem. Hoe het werkt? Je masseert de vochtige huid met de scrub en spoelt het vervolgens af met warm water. Voor een pot van 375 gram betaal je 19,50 euro.

De Express Your Soul-collectie is sinds begin deze maand verkrijgbaar bij Rituals, geselecteerde warenhuizen en op rituals.com.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 13, 2017 /