Column
Mannen die geen luiers verschonen…

Mannen die geen luiers verschonen… zijn die er eigenlijk nog? Je hoort wel eens van die verhalen van vroeger over vaders die er simpelweg niet aan begonnen. Ongeacht of het nu om een poep- of plasluier ging ze vertikten het om hun baby te voorzien van een schone ‘broek’. Kun je dat voorstellen?

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Nu ik twee weken moeder ben, vliegen de vieze Pampers me ook om de oren. Overdag sta ik er inderdaad alleen voor, maar als mijn lief thuis is dan aarzelt hij geen moment. Vliegensvlug heeft ons ventje dan weer een kersvers exemplaar om, zodat hij tevreden kan beginnen aan een flesje. Nee, hier dus geen weigerende man, maar een zorgzame vader die met liefde – en een lach op zijn gezicht – weer van voor af aan begint als er direct na het verschonen weer een poepluier wordt gecreëerd.

Ik kan het me ook niet voorstellen dat ik het als vrouw goed zou vinden dat mijn man geen luiers zou verschonen. Okay, dat je niet op het verzoek in gaat als bezoek vraagt of jij anders de luier van hun zoon of dochter wil verschonen – ‘om te oefenen’ zoals ze dat zo mooi tegen kinderlozen en twijfelaars kunnen zeggen – begrijp ik maar al te goed. Maar als het je eigen kind betreft? Jouw vlees en bloed… dan doe je dat toch gewoon? Ja, zo’n poepbroek stinkt – ook van je eigen kind – maar ruik jij zelf naar lelietjes van dalen als je een grote boodschap doet?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
5 comments
 • Heleen
  apr 24, 2017 (10:05)

  Hai, ik kwam op je blog terecht via Haydée van Work in Heels die je vermeldde! Dit artikeltje trok mijn aandacht. Ik denk dat jullie in Nederland ook zoiets hebben als het ‘consultatiebureau’? Hier heet dat ‘Kind&Gezin’. Gezien ik zelf zelfstandig ben en mijn man telkens 6 weken thuis en 6 weken weg is, gaat hij daar meestal heen. De laatste keer zeiden ze hem ‘Ha, is mama niet mee?’ en toen hij zei ‘neen, die is aan het werken’, vroegen ze prompt ‘moeten we helpen met het pampertje?’. Hij (en ik) viel(en) bijna achterover toen we dat hoorden! De quote in kwestie kwam wel van een ouder dametje die er vrijwilliger was.

 • Cynthia
  apr 18, 2017 (08:00)

  Mijn lief deed het met de grootste liefde. En zo hoort het!

 • Nicole
  apr 16, 2017 (08:10)

  Mijn man heeft er nooit moeilijk over gedaan. Mijn eigen vader daarentegen is nu 67 en heeft nog nooit een luier verschoond.

 • Hennie
  apr 16, 2017 (07:45)

  Mijn kinderen zijn al groot (ik werd erg jong moeder), maar mijn man verschoonde ook 23 jaar geleden luiers. Ik weet nog wel dat ik vond dat ik het beter kon. Hij deed de luiers altijd zo los dat ze wel eens afzakten als de baby daarna werd opgetild. 🙂

 • Merel
  apr 16, 2017 (06:56)

  Die mannen zijn er meer dan je denkt. Die zogenaamd onhandig zijn of het simpelweg niks vinden. Ik zou het idd ook niet accepteren, maar gelukkig is het bij ons nooit een issue geweest.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: