Opmerkelijk
Kwart aanstaande moeders wil liever een meisje

Een kwart van de aanstaande moeders wil liever een meisje. Dit blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs onder bijna achthonderd (aanstaande) moeders. De resultaten mogen dan in februari bekend zijn gemaakt; ik vind de cijfers uit dit onderzoek zo interessant dat ik ze toch nog even met jullie deel. Benieuwd of jullie er iets in herkennen. Zo blijkt namelijk ook dat bijna de helft van de vrouwen die graag een kindje willen, na de vrijpartij even met de benen in de lucht gaat liggen omdat dat de kans op een kindje zou vergroten.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

“Voor de derde zijn we naar Centerparcs gegaan, want bij ons in de straat werden alleen maar meisjes verwekt”, aldus één van de ondervraagde vrouwen. Terwijl 25% van de (zwangere) vrouwen de voorkeur geeft aan een meisje, is het opvallend dat slechts 16% voorkeur heeft om een jongen te krijgen. Het merendeel (59%) van de ondervraagde vrouwen zegt geen voorkeur te hebben als het gaat om het geslacht van haar baby. Als het eerste kindje een meisje is, dan wil 40% van de ondervraagde vrouwen daarna het liefst een jongen.

Benen in de lucht
Op de vraag of vrouwen hebben geprobeerd het geslacht te beïnvloeden geeft 94% aan dat ze hier niet mee bezig zijn geweest. 11% van de (toekomstige) moeders denkt het geslacht van hun kindje wel te kunnen beïnvloeden en 6% heeft dit daadwerkelijk geprobeerd. De meeste vrouwen doen dit door rekening te houden met de timing van de ovulatie, met voeding en 1% van de ondervraagden denkt dat je dit kunt beïnvloeden door sokken aan te houden tijdens de seks. Hilarisch! Daar heb ik dus helemaal nooit bij stil gestaan; al had ik natuurlijk ook een lichte voorkeur.

Ook werd de aanstaande moeders gevraagd of ze denken dat de kans op bevruchting vergroot wordt wanneer ze met hun benen in de lucht liggen na de seks. Dit doet bijna de helft van de ondervraagde vrouwen! 60% doet dit een paar minuten, 34% een kwartier en 6% langer dan een halfuur.

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
2 comments
  • Sheila
    jun 06, 2017 (16:09)

    Grappig om te lezen. Ik ben net bevallen van een dochtertje. Heel bijzonder, omdat ik al een zoontje heb. Ik vind het een luxe en wilde ook graag ervaren hoe het is om een dochter te hebben. Vooral omdat ik zelf niet close ben met mijn moeder en zelf dus geen ervaring heb met zo’n moeder en dochter band. Maar ik ben net zo gek op mijn zoontje en was niet minder gelukkig geweest als de tweede ook een jongetje zou zijn. Ik heb me in ieder geval nooit druk gemaakt om het proberen te beïnvloeden. Gewoon de natuur haar gang laten gaan 🙂

  • Lisette
    jun 04, 2017 (22:07)

    Zoals je weet ben ik echoscopiste en hoewel ik het nooit officieel onderzocht heb, kan ik stellen dat het overgrote deel van de mensen bij mij op de bank een meisje wil. Niet iedereen geeft het toe! Maar je kunt het vaak wel aanvoelen. Zeker bij een eerste zwangerschap lijkt die voorkeur heel sterk te zijn. En dat is prima, dat gevoel mag er zijn! Wel grappig om de cijfers te lezen die jij hebt gevonden. En het beïnvloeden… tja. Proberen kan altijd!

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: