Kwart aanstaande moeders wil liever een meisje

Een kwart van de aanstaande moeders wil liever een meisje. Dit blijkt uit onderzoek van de Negenmaandenbeurs onder bijna achthonderd (aanstaande) moeders. De resultaten mogen dan in februari bekend zijn gemaakt; ik vind de cijfers uit dit onderzoek zo interessant dat ik ze toch nog even met jullie deel. Benieuwd of jullie er iets in herkennen. Zo blijkt namelijk ook dat bijna de helft van de vrouwen die graag een kindje willen, na de vrijpartij even met de benen in de lucht gaat liggen omdat dat de kans op een kindje zou vergroten.

“Voor de derde zijn we naar Centerparcs gegaan, want bij ons in de straat werden alleen maar meisjes verwekt”, aldus één van de ondervraagde vrouwen. Terwijl 25% van de (zwangere) vrouwen de voorkeur geeft aan een meisje, is het opvallend dat slechts 16% voorkeur heeft om een jongen te krijgen. Het merendeel (59%) van de ondervraagde vrouwen zegt geen voorkeur te hebben als het gaat om het geslacht van haar baby. Als het eerste kindje een meisje is, dan wil 40% van de ondervraagde vrouwen daarna het liefst een jongen.

Benen in de lucht
Op de vraag of vrouwen hebben geprobeerd het geslacht te beïnvloeden geeft 94% aan dat ze hier niet mee bezig zijn geweest. 11% van de (toekomstige) moeders denkt het geslacht van hun kindje wel te kunnen beïnvloeden en 6% heeft dit daadwerkelijk geprobeerd. De meeste vrouwen doen dit door rekening te houden met de timing van de ovulatie, met voeding en 1% van de ondervraagden denkt dat je dit kunt beïnvloeden door sokken aan te houden tijdens de seks. Hilarisch! Daar heb ik dus helemaal nooit bij stil gestaan; al had ik natuurlijk ook een lichte voorkeur.

Ook werd de aanstaande moeders gevraagd of ze denken dat de kans op bevruchting vergroot wordt wanneer ze met hun benen in de lucht liggen na de seks. Dit doet bijna de helft van de ondervraagde vrouwen! 60% doet dit een paar minuten, 34% een kwartier en 6% langer dan een halfuur.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 2, 2017 /