Wat doe je als je kind werkelijk alles al heeft?

Wat doe je als je kind werkelijk alles al heeft? Ja, dan hebben speelgoedwinkels en webshops als Bol.com je niets meer te bieden. Dat geldt voor miljonairs, die gaan namelijk steeds vaker op zoek naar exclusieve speeltjes. Tijd voor Telefacts Zomer om daar eens naar te kijken. Vanavond om 22.05 op VTM (in Nederland te zien via de app en site).

De Britse speelgoedindustrie goed voor 3,7 miljard euro. De meeste ouders kopen het speelgoed voor hun kinderen gewoon in de winkel of op het internet. Maar de extreem rijken laten de speeltjes voor hun kids maken door ambachtelijke speelgoedproducenten. Wat dacht je bijvoorbeeld van een elektrische sportwagen op kindermaat of een kristallen schommelpaard. Wie bedient deze steenrijke ouders en hun kinderen op hun wenken? Julie Colpaert gaat in een nieuwe reportage van Telefacts Zomer, op donderdag 13 juli, op onderzoek uit.

Op het racecircuit van Suffolk test Stuart Pennington de Atom V8, een super-de-luxe sportwagen op maat van kinderen. Die heeft hij net verkocht aan een rijke Rus. “Een verjaardagscadeau voor zijn zoontje. Een bofkont.” Hoewel er aan de Atom V8 een stevig prijskaartje hangt van zo’n 35.000 euro, mag je er de baan niet mee op. Potentiële kopers moeten dus hun eigen circuit hebben of een groot privédomein. Ook Jim Zaguroli, een rijke industrieel, koopt met de feestdagen voor zijn gezin een uniek geschenk: een miniatuurracebaan, ter waarde van 70.000 euro.

Het duurste speelgoed ter wereld, donderdag 13 juli 2017 om 22.05 in Telefacts Zomer

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 13, 2017 /