Babyborrel zonder stress rondom het eten dankzij De Buffettenboer

Babyborrel organiseren waarbij je je gasten trakteert op een heerlijke lunch of maaltijd? Dankzij De Buffettenboer hoef je je geen zorgen te maken over het eten. Ze leveren het op de dag van je borrel. Zorgen ervoor dat je alles in huis hebt, zoals borden en bestek. Je bezoek gaat met een goedgevulde maag weer naar huis. En jij? Je kunt neerploffen op de bank na een geslaagde babyborrel. De afwas wordt namelijk de volgende dag gewoon weer opgehaald door De Buffettenboer.

Zo ging babyborrel:
Dag in dag uit bezoek over de vloer die jouw kleine, schattige, pasgeboren baby willen bewonderen? Die net komen op het moment dat jij eigenlijk het liefst je bed in wil kruipen of simpelweg gewoon zelf eventjes op de bank wil ploffen om te kroelen met die kleine spruit. Niets voor mij. Bezoek vind ik gezellig hoor. Ik ben zelf écht een klets. Maar in deze bijzondere fase in ons leven, vind ik het fijn om toch wat grip op de situatie te houden. Natuurlijk kun je op de kaart zetten dat bezoek vooraf moet bellen en dat er tussen bepaalde tijden wordt gerust. Maar zou kun je wekenlang in de weer zijn met je bezoek. En ondertussen moet manlief toch weer aan de slag. Nee, doe mij dan maar een babyborrel. Op een van te voren bepaalde dag gewoon iedereen over de vloer en er één grote happening van maken. Harstikke gezellig. En de mensen die je echt lief zijn, die kunnen natuurlijk al op een eerder moment langs komen.

Wij hebben de babyborrel gewoon bij ons thuis georganiseerd, omdat we ruimte zat hebben. In de tuin hebben we een partytent geplaatst, zodat iedereen uit het zonnetje kon zitten. We vierden ‘m namelijk op één van de warmste dagen het afgelopen jaar. Inkopen doen qua drank was nog wel te doen. Maar wat het eten betreft, hebben we heel wat gediscussieerd. Doen we wel of geen barbecue? Hoeveel broodjes moet je inkopen? En ga zo maar door. Omdat mijn familie best van ver moet komen, vind ik dat je ze altijd iets te eten moet aanbieden. Bij een verjaardag doen we dat altijd, maar dan zijn ze ook van ’s middags tot en met ’s avonds te gast. Bij een babyborrel is dat anders. Die wil je toch wat korter houden, omdat je weer moet rusten. De baby doet zijn slaapjes wel tussendoor. Maar voor jezelf – ook al ben je al twee maandjes bevallen – is dit ook best pittig. Volgens mij lagen we rond een uur of negen zelf al weer in bed. Met behulp van onze vriendengroep was toen zelfs het meeste van de spullen al opgeruimd.

Zo zou ik het nu doen:
Nu ik kennis heb gemaakt met De Buffettenboer zou ik het wel weten als ik nogmaals een babyborrel zou organiseren. Deze webshop levert namelijk door het hele land de smakelijkste buffetten. Deze winter nog een babyborrel organiseren? Dan kun je voor 12,75 per persoon al kiezen voor een stampottenbuffet. Maar je hebt ook een lunchbuffet met de lekkerste broodjes voor 16,50 per persoon. Zelf heb ik het Vis & Vlees Buffet gehad. En wow, wat was dat genieten zeg!

Als je twaalf personen of meer hebt, kun je voor een buffet van de Buffetten Boer kiezen. Deze worden gratis door het hele land geleverd. Via de website https://www.debuffettenboer.nl kies je het buffet naar keuze. Dit kun je tevens aanvullen met andere pakketten, zoals kinder, vegetarisch, halal of glutenvrij. Je volgt het bestelproces, geeft aan wanneer je het buffet in huis wilt (als ze ruimte in de agenda hebben, kun je tot 12.00 uur de dag van te voren bestellen – leuk voor spontane acties!). Op de dag voor levering krijg je een berichtje wanneer ze ongeveer bij jou zullen zijn. En wow, wat zijn ze daar precies mee. Echt ideaal!

Het eten wordt geleverd in speciale koelboxen. Hierdoor hoef je ook geen ruimte in je koelkast te houden. Ideaal tijdens feestjes, want dan zitten die – in ons geval – al vol met bier, wijn en taart of hapjes voor tussendoor. Daarnaast geeft de bezorger uitleg over hoe je het eten vervolgens het beste, smakelijk kunt presenteren. Een uur tot anderhalf voordat je wil eten, zet je de brandertjes onder de au bain-marie bakken die je iets gevuld hebt met water en daarna kan het smullen beginnen. Samen met mijn gezelschap heb ik genoten van het Vis & Vlees Buffet. En niet één dag. Nee, de volgende dag (en zelfs de dag daarna) heb ik nog smakelijk van de restjes gegeten. Want zoals een goed buffet betaamd heb je écht volop keuze.

Keuzestress! Kies je dan voor de tongfilet in romige hollandaisesaus, oma’s stoofpotje van rundersukade, scampispiesjes met knoflook, botermalse kipdijfilet in zachte piri piri saus, malse varkenshaassaté met satésaus en gebakken uitjes of verse zalm in botersaus met een vleugje citroen? Daarbij een heerlijke rijstschotel rijkelijk gevuld met verse groenten of bourgondische aardappeltjes met ui en spekjes, wat warme bijgerechten betreft. En qua koudbuffet keuze uit pastasalade met appel en broccoli, boeren tomaat salade, Duitse kartoffelsalade, ambachtelijke rundvleessalade, komkommer appelsalade met een dille dressing en scharreleisalade met een lente-uitje en bieslook. En niet te vergeten: diverse soorten stokbrood mét romige ambachtelijke kruidenboter. En dat allemaal vers gemaakt met vlees van de slager, vis van de visboer en ingrediënten vers van het land. Echt zo lekker!

Je geniet van het eten, verzamelt alle borden en het bestek weer in de bak waar je ze ook hebt gekregen. Zet ze er vuil in. En de volgende dag komt de bezorger – weer op het afgesproken moment – het halen. Ze informeren meteen naar hoe je het ervaren hebt, waardoor je weer het hoge service niveau ervaart. Alle reden dus om het meegeleverde boekje ‘Alles over uw buffet’ niet mee terug te geven. Want daar staan alle buffetten nog eens in detail in. Kun je rustig bepalen welk buffet de volgende keer wordt geserveerd. Dat boekje bevat trouwens ook instructies en tips voor de buffetten en allergeen informatie (handig in deze tijd waarin steeds meer mensen allergieën lijken te hebben).

Twijfel jij over je kinderwens?

november 26, 2017 /