De Luizenmoeder met Jennifer Hoffman en Henry van Loon

De Luizenmoeder met Jennifer Hoffman, Diederik Ebbinge, Bianca Krijgsman en Henry van Loon is vanaf vanavond (14 januari) te zien op NPO3. Een must see volgens mij. Het is tenslotte één van de meest herkenbare arena’s voor ouders: de basisschool. Schoolpleinregels, verantwoorde verjaardagtraktaties, parkeerbeheer, hangouders, klassenapp-groepjes, klaaroverdiensten, surprisekijkavonden en de alles overheersende ‘moedermaffia’. In de nieuwe AVROTROS-serie De Luizenmoeder stapt Jennifer Hoffman in de rol van Hannah. Een gescheiden moeder die te maken krijgt met die stuk voor stuk pijnlijk herkenbare situaties die iedere ouder wel herkent.

Vastberaden om haar leven na de scheiding zo snel mogelijk op de rit te krijgen, stort Hannah, de nieuwe moeder met een dochter in groep drie, zich in de wereld die zich afspeelt op en rondom het schoolplein van basisschool de Klimop. Inburgeringscursussen worden helaas niet gegeven dus met vallen en opstaan probeert Hannah zich de mores van het schoolplein eigen te maken. Ook al had ze zich voorgenomen zich op deze school niet voor het karretje te laten spannen. Vreemde leerkrachten en de allesoverheersende ‘moedermaffia’ maken het haar echter niet makkelijk. Uiteindelijk ontkomt geen enkele ouder hier aan, ook Hannah niet. Want voordat ze het weet zit ze in vijf app-groepjes, beheert ze het lief & leedpotje en wordt bestempeld tot… luizenmoeder.

Naast Jennifer Hoffman zijn er rollen voor Dierderik Ebbinge (directeur), Bianca Krijgsman (Nancy, de hulpouder), Ilse Warringa (juf Ank) en Henry van Loon (conciërge). Verder zijn er rollen weggelegd voor Rop Verheijen, Arnoud Bos, Rian Gerritsen en Leny Breederveld. Regie in handen van Jan Albert de Weerd en het scenario komt van Ilse Warringa, Diederik Ebbinge en Eva Aben. Ik heb al het één en ander aan fragmenten voorbij zien komen en heb er zin in. Ik zit er vanavond klaar voor. Jullie?

De Luizenmoeder, vanaf zondag 14 januari, om 20.25 uur bij AVROTROS op NPO 3

Foto: AVROTROS.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 14, 2018 /