The Dateables: ‘Iedereen is dateable, laten we daar duidelijk in zijn’

The Dateables is de nieuwe naam van The Undateables, want zoals BNNVARA zegt: “Iedereen is dateable, laten we daar duidelijk in zijn”. Dat vind ik zo’n mooie boodschap, dat ik de aankondiging van dit programma dus ook op mijn blog deel. Ik kijk deze serie altijd met veel belangstelling. Al moet ik de zwangere dames onder mijn volgers wel even waarschuwen. Vorig seizoen heb ik gekeken toen ik zwanger was en dat was voor een angsthaas als mij (of waren dat de hormonen) niet altijd zo’n succes. Hoe vaak dat ik niet tegen mijn man heb gezegd ‘stel nu dat dat ons kindje overkomt’.

Verder vind ik het juist heel interessant om een kijkje in al die levens te krijgen. Een programma dat mij ook iedere keer weer aan het denken zet. Bijvoorbeeld over het feit dat de jongeren met het syndroom van Down dromen van een kindje. Of dat we vooroordelen hebben over iemand, omdat-ie bijvoorbeeld lastig praat. Nee, die is niet dronken. Hij kan er niets aan doen. Dit programma zet je echt aan het denken. En juist met deze nieuwe naam wordt de boodschap nog sterker. Willen we niet allemaal hetzelfde, namelijk een geweldige liefde in ons leven?

In The Dateables gaan zestien bijzondere vrijgezellen op zoek naar de liefde van hun leven. Albino, spasme, spierdystrofie, Licht Verstandelijk Beperkt, syndroom van Down of doofheid, niets staat echte liefde in de weg, maar de weg ernaartoe kan soms wat ingewikkelder zijn. In The Dateables zoekt het team van BNNVARA de ideale match voor de kandidaten. Dan begint het liefdesavontuur. Met alles wat daarbij hoort: onzekerheden, kriebels, verliefdheid en soms helaas afwijzing. Het vijfde seizoen bevat weer veel mooie, unieke en ontroerende verhalen.

In de eerste aflevering zien we de 28-jarige Bas. Bas heeft het Goldenharsyndroom en hij is doof. Daardoor heeft hij altijd zijn tolk Nettie aan zijn zijde staan. Ondanks zijn zichtbare beperking, heeft hij een rijk sociaal leven. Er mist echter nog één ding, en dat is een lieve, spontane vrouw waarmee hij zijn leven kan delen. Verder zien we de 21-jarige Haarlemse Pien. Pien heeft een niet-aangeboren-hersenletsel nadat een cyste zich in haar hersenen heeft genesteld. Daardoor is ze slechts 1.40 meter lang, en heeft ze een slecht oriëntatie-vermogen. Omdat Pien niet alleen de straat op kan is ze afhankelijk van haar familie. Ze hoopt een meisje tegen te komen dat haar beperking accepteert en haar voor altijd de weg kan wijzen. Tot slot zien we de 33-jarige Danny. Naast een licht verstandelijke beperking wordt zijn zoektocht hem nóg iets lastiger gemaakt, omdat hij geboren is als meisje. Hij zoekt iemand die zijn transitie volledig accepteert en heeft daarom de hulp ingeschakeld van een datingbureau.

The Dateables is vanaf vanavond (23 januari) iedere dinsdag om 21.15 uur te zien bij BNNVARA op NPO 3.

Afbeelding: BNNVARA.

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 23, 2018 /