Zon, Zuipen, Ziekenhuis… Ziet zijn vakantie er later ook zo uit?

Zon Zuipen Ziekenhuis: Hier Is Het Feestje is vanavond op RTL 5 weer van start gegaan (iedere dinsdag om 20.30 uur). Ik heb via Videoland al twee afleveringen gekeken én dacht alleen maar ‘Ziet zijn vakantie er later ook zo uit?’. Denk dat iedereen die de afleveringen ziet, denkt ‘Het zal je kind maar wezen’. Maar hoort de grenzen opzoeken (en er over heen gaan) ook niet bij jong zijn? Lastig… voor nu denk ik: gelukkig dat speelt pas over een jaar of zestien.

Drank, feesten en vakantie; het is een combinatie die al jaren legendarische verhalen oplevert. Toch lopen dit soort avonden niet altijd even goed af. In het nieuwe seizoen van Zon Zuipen Ziekenhuis: Hier Is Het Feestje volgen Dennis Weening, Rick Brandsteder en Nienke Plas jongeren die de vakantie van hun leven vieren in Europese badplaatsen. Ik moet toegeven: ik vind het heerlijk om naar te kijken. Maar het idee dat je kind daar zich zo laveloos drinkt, daar schrik ik wel van. Zo’n tiener was ik niets. Ik heb geen alcohol nodig om er een feestje van te maken. Aan de andere kant ben ik ook van mening dat je kinderen niet te veel moet verbieden. Want juist een verbod, zorgt volgens mij sneller voor kont tegen de krib gedrag en nieuwsgierigheid.

Van de bar, tot de club en het strand en helaas vaak het ziekenhuis als laatste stop, de presentatoren leggen in dit programma alles vast. Alles waarvan ouders denken: ‘doe dat nou niet’, komt uiteraard weer voorbij. Dit seizoen is Dennis op Kos (Griekenland) en Ibiza (Spanje) geweest, Rick in Albufeira (Portugal) en Porec (Kroatië) en Nienke, die haar presentatiedebuut bij RTL 5 maakt, op Malta en Ibiza (Spanje). In de eerste aflevering ontmoet Dennis Paul en zijn vrienden op Kos. Helaas moest deze reis vroegtijdig beëindigd worden door een hevige aardbeving. Rick is in Porec, Kroatië. Daar gaat hij op stap met een vriendengroep uit Venlo. Nienke is op Ibiza en ontmoet drie heren uit Lutjebroek. Verder wordt een vriendengroep uit Brabant gevolgd die gaat trechterdrinken. Hun nacht eindigt uiteindelijk in het verkeerde zwembad.

Zon Zuipen Ziekenhuis: Hier Is Het Feestje
Vanaf dinsdag 2 januari 2018 om 20.30 uur bij RTL 5

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 2, 2018 /