Tuitbeker: plezier voor baby, gruwel voor mama

Tuitbeker-gruwel hier op de maandagochtend… Aangezien onze kleine man alweer één is, heeft hier een tijdje geleden ook de tuitbeker zijn intrede gedaan. Lekker zelfstandig drinken uit een beker. De eerste stap op weg naar drinken uit een ‘grote mensen glas’. Ziet er natuurlijk ontzettend schattig uit en hij heeft er ook echt schik mee, maar wat een ellende is dat zeg. Net weer een plens water over mijn shirt gehad, dus tijd om de frustratie van me af te schrijven (en hopelijk van jullie wat tips te krijgen).

We zijn begonnen met een vrij eenvoudig bekertje dat in één of andere babycadeaudoos zat. Ja, die ging ontzettend handig open, maar dat betekende dus ook dat ons mannetje tijdens het eerste gebruik al een kleine douche kreeg (we waren voorzichtig gestart met een beetje water). Hij is namelijk ontzettend nieuwsgierig en heeft heel wat kracht in zijn armpjes en handige handjes. In combinatie met zo’n beker is dat dus vragen om problemen.

Op naar de Hema, waar ze bekers hebben die volgens een aantal moeders uit mijn omgeving absoluut de beste bekers hebben. Je kindje kan er eindeloos mee spelen, gooien en natuurlijk uit drinken. Inderdaad de beker doorstaat de test met verve. Ons mannetje probeert van alles, maar de beker is niet los te krijgen. Zo moeten we het hebben.

Tot mama aan het eind van de dag de beker wil openen, zodat hij de vaatwasser in kan. Het deksel geeft geen sjoege. Wat ik ook probeer. Niets. Manlief moet er aan te pas komen. Die zeurt nog even over dat lipje dat ik natuurlijk wel moet gebruiken. Uhm ja, ik ben natuurlijk kunstmatig blond, maar dat hadden we zelf ook al door. En toch lukt het me niet. Heb ik kracht te weinig in mijn handen? Doorzie ik het trucje toch niet? Of zijn deze bekers gewoon de gruwel voor mama’s?

Jullie nog tips om ze snel te openen?

Bron foto: baby drinkt uit tuitbeker, terwijl hij in stoel zit van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

april 23, 2018 /