Check
Dyscalculie wat is dat? Prof. dr Hans van Luit legt uit

Dyscalculie wat is dat? Prof. dr Hans van Luit legt het uit in zijn boek ‘Dit is dyscalculie‘. De dyscalculie-expert geeft op een toegankelijke manier inzicht in de achtergrond, diagnostiek en aanpak van dyscalculie, zowel op school als thuis. Het boek is een waardevol naslagwerk voor iedereen die geïnformeerd wil worden over dyscalculie: leerkrachten, rekenspecialisten, remedial teachers, intern begeleiders, gedragsdeskundigen en geïnteresseerde ouders.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

Dyscalculie is een stoornis in het (leren) rekenen, die steeds meer aandacht krijgt. Om in de school het onderwijs af te stemmen op de zwakke rekenaar, is van leerkrachten en ook schoolbreed veel kennis en kunde nodig. Van Luit laat zien hoe leerlingen met dyscalculie kunnen worden ondersteund en welke geschikte interventies er zijn. De stoornis wordt mede op basis van casuïstiek uitvoerig uitgediept en toegelicht. Het is van belang dat deze rekenstoornis al vroeg herkend wordt en dat leerkrachten weten hoe ze ermee om moeten gaan. Dit is dyscalculie is een waardevolle en onmisbare handreiking.

Omdat ik in het persbericht lees dat dit boek ook zeker interessant is voor ouders van kinderen met dyscalculie deel ik dit bericht met jou. Ik kan me namelijk goed voorstellen dat je vol met vragen zit. Daar geeft Prof. dr. Hans van Luit dus duidelijk uitleg over. Zo kun jij je kind nog beter ondersteunen in dit proces. Voel je je onbegrepen op de school van jouw kind, dan kun je altijd refereren aan de kennis die je uit dit boek hebt. Nee, je hoeft niet betweterig te doen, maar je kunt ze op dit boek wijzen en het desnoods uit lenen. Willen we tenslotte niet allemaal het beste voor ons kind?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.
1 comment
  • Saskia
    jul 03, 2018 (21:09)

    Mooi, thanks voor de tip! Ik heb het zelf en al een aantal artikelen op mijn blog over geschreven…

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: