Jeugdsentiment: Barbapapa komt terug – nieuwe afleveringen vanaf 2019

Barbapapa komt terug! Echt dat is puur jeugdsentiment. Ik genoot als kind van die vrolijk gekleurde figuurtjes die in iedere vorm konden veranderen. Alleen moet ik nog even wachten tot ik met mijn kleine man voor de tv kan plaatsnemen. De nieuwe afleveringen zijn pas vanaf 2019 op tv. Er komen maar liefst 52 nieuwe afleveringen aan, die te zien zullen zijn op Nick Jr.

In de jaren ’70, ’80 en ’90 hield de cultserie op de publieke omroep veel ouders en hun kinderen aan de buis gekluisterd. Mij in ieder geval wel. En jij? Is dit voor jou ook jeugdsentiment. De nieuwe afleveringen mogen dan iets hipper worden; veel blijft ook bij het oude. In het persbericht van Nick Jr. lees ik: “In de nieuwe serie blijven de kleuren en namen van de Barbapapa’s ongewijzigd, beleven ze nog altijd bijzondere avonturen en kunnen ze zichzelf nog steeds in elke gewenste vorm veranderen. Wel gaan de Barbapapa’s met hun tijd mee. Zo doet in de pilot-aflevering de tablet zijn intrede en staat er nog veel meer nieuws te gebeuren.” De afleveringen duren elf minuten.

De eerste serie van Barbapapa werd in 1970 getekend door het Frans-Amerikaanse echtpaar Anette Tyson en Talus Taylor en vertoond in 40 landen over de hele wereld. Het succes in 1970 werd in 1977 opgevolgd met een nieuwe productie. In 1999 volgde een nieuwe serie door de Japanse producer Kodansha. De nieuwe serie wordt geproduceerd door de Franse producent en distributeur NORMAAL International, in samenwerking met TF1.

De Nederlandse stemmen van de televisieserie in de jaren ’70 werden onder meer ingesproken door acteurs Edwin Rutten en Wieteke van Dort. Ook zij zullen allebei weer te horen zijn in de nieuwe serie. Edwin Rutten: “Ik verwonder mij over de creativiteit van de serie. Het zijn zulke leuke karakters en elke Barbapapa staat voor iets: natuur, muziek, dieren en nog meer. De Barbapapa’s zijn magsich. Ze kunnen veranderen en je bent benieuwd waarin ze gaan veranderen. De blijft altijd een verrassing.” Wieteke van Dort: “De kracht van Barbapapa is dat het een tijdloze serie is. De nieuwe beelden zijn fris en het ziet er fantastisch uit. De Barbapapa’s gaan met hun tijd mee. Voor kinderen is het een lieve en leuke serie.”

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 29, 2018 /