De deur-aan-deur spermadonor… hoever ga je voor kinderwens?

De deur-aan-deur spermadonor; vanavond wordt dit fenomeen besproken in Telefacts zomer. Je bestelt het zaad online en het wordt thuisgeleverd… Bizar (vind ik althans), waarbij ik mezelf meteen de vraag stel ‘hoever ga je eigenlijk voor je kinderwens?’.

Wist je dat er dus honderden mannen zijn die online hun sperma aanbieden? Julie Colpaert volgt er voor Telefacts Zomer drie. Een jaar lang zijn de heren gevolgd door de camera’s. Het voordeel? “Het gaat snel, zonder veel rompslomp in vruchtbaarheidsklinieken en is bijzonder eenvoudig”, zo lees ik in het persbericht. Maar wat als het kindje later wil weten wie zijn vader is? Of als de moeder toch wil dat de vader een rol krijgt in de opvoeding… Volgens mij zitten er ook heel veel haken en ogen aan. Vergeet je dat echt allemaal als je dolgraag een kindje wil?

Dit zijn de heren uit de documentaire: “Het is voor veel vrouwen een nieuwe manier om snel zwanger te worden. Onbekende mannen komen het sperma thuis afleveren. Zoals Clive, hij is 61 en een gepensioneerd leraar. Er zijn al meer dan 60 baby’s geboren met z’n sperma. ‘Als ik zie waar ik allemaal kinderen verwekt heb, ben ik overdonderd. Dat kun je niet vergelijken met een bepaald werk of een sportprestatie.’

Of Mich, hij is 34 en is er heel fier dat 72% van de vrouwen al bij de eerste poging zwanger wordt. Hij neemt voedingssupplementen om z’n sperma zo goed mogelijk op peil te houden. ‘Ik doneer omdat ik mensen wil helpen bij wat ze hopen en dromen. Ik ben er trots op. Het is het best wat ik al gedaan heb’.”

De deur-aan deur spermadonors, vanavond – dinsdag 21 augustus – om 22.20 in Telefacts Zomer

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 21, 2018 /