Stewardess moet na zwangerschap afvallen om in uniform te passen

Stewardess Singapore Airlines moet na zwangerschap afvallen om in uniform te passen… Okay, deze luchtvaartmaatschappij is dan beloond met de titel Airline of the Year (de Oscars van de luchtvaartbranche). Maar dit gaat toch wel heel ver… Ik snap dat je er als stewardess representatief uit moet zien, maar dit gaat wel heel ver. Een quote uit de Telefacts-zomer aflevering van aanstaande dinsdag (28 augustus): “Als ze zwanger zijn geweest, moeten ze terug afvallen zodat ze terug in het uniform passen.”

Alex Macheras, luchtvaartanalist, vertelt in de aflevering: “De maatschappij stelt luxe voorop en ze willen de klant een unieke ervaring bieden: een stoel én een bed. Dat is erg bijzonder. Zoiets is nog nooit gedaan.” Singapore Airlines heeft veel geïnvesteerd om nog een niveau hoger te gaan in het creëren van luxe, met suites die er uitzien als een hotelkamer en zoveel kosten als een huis met drie slaapkamers…

Julie Colpaert geeft in deze aflevering van Telefacts Zomer een kijkje achter de schermen bij de luchtvaarmaatschappij die de perfectie zoveel mogelijk probeert te benaderen. Dat doet men niet enkel op vlak van design, maar ook het personeel moet tip top in orde zijn. “Stewardessen moeten correct leren lopen. Ze moeten zich correct leren opmaken.” En na hun zwangerschap moeten ze dus weer in hun pakje passen… Ben benieuwd of we in de aflevering ontdekken hoe snel dat moet. Kan een baas dat wel van zijn personeel vragen eigenlijk? Wat vinden jullie.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 27, 2018 /