Boek, baby, baan – hoe combineer ik dit allemaal?

Boek, baby, baan – hoe krijg ik dat allemaal gecombineerd om zo de deadline van 1 december te kunnen halen… En dan is dit nog een kort lijstjes, omdat het zo lekker bekt in de kop. In werkelijkheid wordt het een balans-act tussen gezin, bedrijf (met de nodige klanten waarvoor ik het hele jaar door aan het werk ben op het gebied van social media en het schrijven van blogs), relatie, familie, vriendschappen, vrijwilligerswerk, blog, afwerking van ons nieuwe huis en de verhuizing…

Of dat niet wat veel ballen zijn om in de lucht te houden… Ja, ik geef toe dat het heel wat is. Daarom is het aanbrengen van structuur één van de eerste zaken die ik gedaan heb, nadat bekend werd gemaakt dat het TwijfelMoeder-boek er absoluut zou komen. Met pijn in het hart heb ik afscheid genomen van een aantal vrijwillige zaken die ik altijd deed. Familie en vrienden zijn op de hoogte dat ze me mogelijk minder gaan zien (of alleen als ze op de kleine man mogen passen, omdat mama écht moet schrijven en papa ook een verplichting heeft).

Verder heb ik een jaarlijst gemaakt met alle vaste deadlines, daar ben ik nu ontzettend druk mee. De maand augustus staat dan ook in het teken van zoveel mogelijk zaken wegwerken en alles wat ik al voor kan bereiden ook daadwerkelijk voorbereiden. Zo heb ik nu al drie artikelen geschreven die pas voor eind oktober zijn. Maar goed: wat ik nu al kan doen, moet ik niet voor me uit schuiven, maar uitwerken. Want juist daardoor blijft er schrijfruimte over (en hopelijk ook nog wat privétijd). De lijst is nog in ontwikkeling, maar heb wel het gevoel dat ik er grip op heb.

Ik ben daarnaast weer gezonder gaan leven. Dat betekent dat ik weer in de sportschool te vinden ben en zo min mogelijk suikers tot mij neem. Alles om mijn werkdagen ook optimaal te kunnen benutten. Natuurlijk wil je het liefste meteen resultaat, maar ik was de afgelopen maanden niet meer in de sportschool geweest, dus dat moet ik weer opbouwen. Kortom: het wordt allemaal een kwestie van goed plannen. En laat ik me daar inmiddels voor mijn blog al flink in verdiept hebben.

Twijfel jij over je kinderwens?

september 6, 2018 /