Sex tape… moeten we het écht meer over seks hebben?

Seks tape is het nieuwste programma van Goedele Liekens dat vanavond op de Vlaamse zender Vijf van start gaat. Iedere week nemen er drie koppels plaats op de bank, die samen hun seks leven gaan bespreken. Of beter gezegd: analyseren. Ze filmen namelijk hun leven ook…. Tot in de slaapkamer (en zelfs daarbuiten…). Volgens Goedele Liekens moeten we het meer over seks hebben.

Het is een trend, zo blijkt als ik mijn mailbox bekijk. Er volt nog een mailtje met de boodschap ‘Let’s talk about seks’. Ah, geen wonder het is vandaag de dag van de seksuele gezondheid. Tja, en op World Sexual Health Day kan ik bij TwijfelMoeder natuurlijk niet achterblijven. Want inderdaad het is goed om taboes bespreekbaar te maken. En hoe open we ook over seks zijn.

Hoe eerlijk zijn we echt? Durven we te zeggen dat ons liefdesleven onder druk staat door de komst van een kindje? Dat tijd voor elkaar vinden lastig is als je twee of drie koters hebt, die het liefst bij jou in bed kruipen op ieder willekeurig moment. En zijn écht alle vrouwen hitsig onder invloed van de zwangerschapshormonen. Laat ik je alvast uit de droom helpen: nee. Voel je je als man er niet senang bij. Ook dat komt gewoon voor. Laten we elkaar niet gek maken. Het is dus goed dat er stellen op staan, die hun verhaal vertellen.

In de eerste aflevering van Sex tape zijn drie koppels te zien. Een jong stel dat nog niet zo heel lang samen is. En twee stellen die kinderen hebben. Erik en Fabienne hebben een dochtertje van 2,5. “Sinds de geboorte is het libido van Fabienne sterk afgenomen. Daarnaast is het als jong gezin ook wat zoeken en puzzelen naar de juiste timing. Erik en Fabienne vonden een oplossing in vluggertjes en proberen zo hun seksleven op peil te houden. Toch speelt het verschil in libido hen soms parten”, zo lees ik in het persbericht. Ik denk dat dit heel herkenbaar kan zijn.

Maar aan de andere kant zie je in deze aflevering ook hoe je aandacht voor elkaar kunt blijven houden, zoals Liesbeth en Guy, die samen een zoon van elf hebben. Uit het persbericht: “Hun seksleven beperkt zich niet enkel tot de slaapkamer en met een tiener in huis moeten ze soms creatief uit de hoek komen. Toch maken ze er een punt van om bewust tijd voor elkaar te blijven maken.” Nou Vlaamse kijkers: ik ben benieuwd wat jullie hiervan vinden (en of we het vanuit Nederland ook kunnen bekijken. De intro met Pommeline en Fabrizio vond ik namelijk wel op het randje – misschien er zelfs iets overheen.).

Foto header: Vijf


Twijfel jij over je kinderwens?

september 4, 2018 /