Ontdekt
Vinyl vloeren uitkomst voor ouders met jonge kinderen

Vinyl vloeren zijn écht een uitkomst voor ouders met jonge kinderen. Bang zijn voor een omvallende beker met een gekleurd goedje (zoals onze ouders in het vloerbedekking tijdperk nog wel eens waren) is echt nergens voor nodig. Zo’n vinyl vloer is echt ontzettend makkelijk schoon te maken. Huppakee natte dweil er over en niemand ziet meer iets van het drama wat zojuist in jullie woonkamer heeft plaats gevonden.

Het TwijfelMoeder-boek komt er aan! Volg de voortgang via DE TWIJFELMOEDER nieuwsbrief. Twijfel jij over je kinderwens: dan is er de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

En wat misschien nog leuker is aan vinyl: de mogelijkheden qua dessin zijn nog uitgebreider dan bij laminaat of tegels. Kijk bijvoorbeeld naar de vinyl vloeren van Carpetright: daar hebben ze 224 verschillende soorten. Variërend van hout, tegel of betoonlook tot aan felle kleuren als appeltjesgroen en paars. Een monochroom dessin, glinsterende metaalachtige –look of juist Portugese tegeltjes (zoals op de foto): het is allemaal mogelijk. En dat voor een aantrekkelijke prijs. En juist die prijs maakt het ook zo leuk om na een tijdje eens te variëren.

Wat ik zelf ook altijd erg fijn vind aan vinyl: deze vloer voelt qua temperatuur heerlijk aan als je er op blote voeten of sokken oploopt. Ja, met als je vloerverwarming hebt kun je een tegelvloer ook iets minder kil maken, maar dat is toch net iets anders. En zeker voor de bovenverdieping – waar de meeste woningen echt geen vloerverwarming hebben – is het dan een fijne oplossing. Vinyl is namelijk in iedere ruimte te gebruiken. Wij zijn het tijdens de bezichtingen van een woning zelfs een keertje tegen gekomen in een badkamer. Dat was een oud monumentaal pand, waarbij de bewoners in de badkamer voor een betonlook vinyl hadden gekozen. Op een plaatje hadden wij dat niet eens gezien; voor ons wat dat gewoon een betonnen vloer.

Als je kinderen hebt, is de keuze voor vinyl sowieso eentje om te overwegen. Je hebt namelijk verschillende soorten die voorzien zijn van een anti-sliplaag, waardoor er dus naar hartenlust door de kamer gerend kan worden zonder glijpartijen. Ja, ik weet dat je dat liever niet hebt, maar ze proberen het altijd een keertje. Dan het liefst zo veilig mogelijk dus. En dan hebben we nog een aantal voordelen niet benoemd. Wat te denken van het feit dat deze vloeren ook goed isoleren. Ze hebben daarnaast een geluiddempend effect.

Wat vinden jullie van vinyl?

Baby algemeen
TwijfelMoeder
TwijfelMoeder is in 2013 ontstaan, omdat ik (Patricia de Ryck - 1984 - ondernemer en journalist) twijfelde over mijn kinderwens. Wel of geen kinderen - het leverde heel wat vooroordelen en discussies op. Ik heb in middels mijn keuze gemaakt en ben in maart 2017 bevallen van ons eerste kindje, maar het onderwerp is nog steeds relevant. Je leest hier mijn column, lezerspost en allerhande nieuwtjes. Kortom: TwijfelMoeder is een gevarieerde site voor iedereen.

Leave a Comment

Name*
Email*
Website

%d bloggers liken dit: