Het beloningssysteem voor kinderen

Het beloningssysteem voor kinderen… Nu ons mannetje bijna twee wordt, komt er toch een periode aan waarin je ‘m wilt stimuleren en aanmoedigen. Dan denk ik bijvoorbeeld aan ‘op het potje gaan’, maar ook aan het leeg eten van z’n bord (wat op dit moment echt een ware crime is).

Maar hoe pak je dat eigenlijk aan? Van de basisschool kan ik me nog herinneren dat je een sticker kreeg als je iets goed had gedaan. En bij vrienden heb ik al posters gezien, waarop wordt aangegeven hoe het staat met de toiletbezoekjes van zoon- of dochterlief. In mijn zoektocht naar meer informatie stuit ik op Stammetjes.

Stammetjes

Stammetjes is een webshop met ‘het leukste van school voor thuis!’. Belonen is volgens hen een ‘krachtig middel om kinderen te stimuleren een bepaalde prestatie te leveren, of tot wenselijk gedrag te komen. Belonen zorgt ook voor een ontspannen, positieve sfeer. In dat klimaat ontwikkelen kinderen zich op een natuurlijke manier.’

Ze hebben beloningspakketen die je voor ieder onderwerp kunt inzetten, maar ook een beloningsset zindelijkheid training (met plasdiploma), aftelkalender tot Sinterklaas en een Ik lees zelf verzamelkaart. En dat allemaal voor een heel betaalbare prijs, waarvoor je zelf niet aan de knutsel kunt gaan.

Zindelijkheidstraining

De zindelijkheidstraining vind ik een interessante… Ons mannetje is al erg geïnteresseerd in het potje. En aangezien Vlaamse kindjes met 2,5 naar school gaan en dan ‘droog moeten zijn’, moet dat straks met ons mannetje toch ook kunnen. Met deze beloningsset wordt het nog leuker. Er zit een A3 deurposter in, 3 verzamelkaarten A5, 20 stickers en een A4 plasdiploma. In principe is deze set ontwikkeld om de stap van potje naar wc te maken, maar je kunt ‘m natuurlijk ook al inzetten bij het potje. Of je kiest voor de potjetraining een blanco beloningsset.

Zo is ons mannetje helemaal weg van dieren en voertuigen. Hij ‘leest’ zijn dierenboekjes voor en somt dan moeiteloos alle namen op. En als er een fietser of automobilist voorbij komt, dan moet dat even worden gezegd. Een setje met boerderijdieren of het setje met voertuigen zal heir dus een schot in de roos zijn. Of ie het al helemaal begrijpt dat-ie een sticker krijgt, omdat-ie iets goeds doet, denk ik niet (is-ie daar met bijna 2 niet nog iets te jong voor?). Maar wij kunnen in ieder geval genieten van dat stemmetje dat weer zo mooi opsomt wat hij ziet. Varkentjes, schaapjes, geitjes en koeien – dat is toch prachtig. In een set zitten acht verzamelkaarten en drie stickervelletjes met heel veel stickers om te verzamelen.

Foto kind met gezicht onder stickertjes van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 14, 2019 /