Viva: over twijfelmoeders en hun vragen

Over twijfelmoeders en hun vragen, schrijft Viviennne Groenewoud deze week in de nieuwste Viva (20 maart, editie 12-2019) een groot artikel. Ze kondigen het zelfs aan op de voorpagina van dit bekende tijdschrift. Mijn boek wordt hierbij ook getipt voor alle vrouwen die hier mee worstelen.

Als je twijfelt, herken je vast verschillende zaken in dit artikel. Maar de quote die mij het meeste is bijgebleven, zet ik vandaag graag in de schijnwerpers. Niet alleen hier, maar ook in de besloten Facebook-groep Twijfel over Kinderwens.

“Ik heb dan wel een kind, maar geen antwoord op hun vragen. Bij elke keuze die ik maak, vraag ik me nog steeds af wat ik aan het doen ben. Of het goed is voor mij. Voor ons. Er is geen duidelijk pad of eenvoudig antwoord.”

Vragen die Vivienne zich stelt als moeder, maar waar jij ook absoluut wat aan hebt. Wat doe je? Is dat de juiste keuze voor jou? Voor je jou en je partner (of andere die hier bij deze keuze betrokken zijn). Durf eerlijk te zijn als je het antwoord geeft. Wie weet maakt het bepaalde zaken alweer wat duidelijker.

Aan de andere kant schrijft Vivienne Groenewoud in het bovenstaande citaat ook ‘Er is geen duidelijk pad of eenvoudig antwoord’. Daarmee vat ze al die kinderwenstwijfels goed samen. Het pad wat je begaat, is voor iedereen anders. Net als de antwoorden waar je naar op zoek bent of die je tegen gaat komen. Daarom is het zo belangrijk om dicht bij jezelf te blijven. Juist dan kun je namelijk uit al die informatie filteren wat voor jou/jullie belangrijk is.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 20, 2019 /