Welk meubilair past bij mijn woonkamer?

Welk meubilair past bij mijn woonkamer? Die vraag hebben wij ons de afgelopen tijd al vaak gesteld. We hebben namelijk ons eigen droomhuis gebouwd en voor nu zijn de meubels uit het vorige huis meegegaan. Het is tenslotte allemaal al duur genoeg. En met een (bijna) tweejarige krijgen de meubels flink wat te verduren. Daarnaast hebben we een flinke ruimte te vullen. Het mag dus wel wat robuuster allemaal.

Tien jaar geleden hebben wij voor de eerste keer nieuwe meubels uitgezocht. Lief en ik gingen samenwonen en we waren er allebei van overtuigd dat we ‘goed wilden beginnen’. We houden van kwaliteitsspullen, die lekker lang meegaan. Daar hangt een prijskaartje aan. Maar als je het vergelijkt met iemand die om de paar jaar nieuwe spullen koopt, komen we waarschijnlijk op hetzelfde bedrag uit. Zo genieten wij nu dus nog steeds van het bankstel dat we zelf hebben samengesteld uit een combinatie van een bruin lederen zitgedeelte en stoffen rugkussens. Onze salontafel, eettafel en woonkamerkast hebben al twee verhuizingen overleefd.

TV-meubel

Alleen het Italiaanse wandmeubel heeft inmiddels een nieuwe functie gekregen. De chipskast – zoals wij de wandkast altijd noemden – is in de garage verworden tot een opbergplek voor schoenen. En de achterwand waar de tv aan hing, is nu de achterwand van onze werkbank. De boekenplank krijgt in die zelfde garage een plekje om wat andere dingen op te zetten. Tja, dat krijg je dus ook met dure meubels. Als je er op Marktplaats niets voor krijgt, dan gooi je ze niet zomaar weg. Dan geef je ze gewoon een nieuw leven.

Maar waar zetten we de tv dan op? Een mooi industrieel tv meubel misschien? Onze woonkamer is erg groot, dus het mag zeker wat meer vullend en stoerder. Daarnaast past het ook heel goed bij de enige nieuwe meubels die we wel aan hebben geschaft: de keukentafel en open wandkast. Die zijn gemaakt van oud recycles teak in een stalen frame. Zoiets zouden we ook mooi terug kunnen laten komen in de woonkamer. Zo’n natuurlijk, duurzaam ontwerp past ook bij de andere meubelen, die allemaal een natuurlijke kleur hebben. Kortom: de eerste knoop die doorgehakt moet worden.

De tweede is wat we met ons ‘oude meubelprogramma’ gaan doen en het bankstel. De salontafel heeft flink te lijden onder invloed van Duplo-gevaartes en andere autootjes. Maar volgens manlief moeten we al die putjes en krassen er best uit kunnen halen… We kunnen ‘m dus iets pimpen en dan zonder angst kijken naar ons spelende mannetje. Of we gaan toch voor nieuw en leren de kleine man dat de tafel niet om te spelen is… Hetzelfde geldt voor het bankstel: nu kan-ie wel een stootje hebben, maar een hoekbank zou ook wel fijn zijn. Alleen vind ik leer dan te grof. Maar ja een stoffen bank en een peuter… Dat lijkt me ook geen ideale combinatie… We hebben dus nog genoeg om te bespreken…

Foto van stoere woonkamer van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

maart 14, 2019 /