Keukenblad van composiet zorgt voor eenheid in huis

Keukenblad van composiet zorgt voor eenheid in ons huis. Op het moment dat we onze keuken uitzochten, waren we daar eigenlijk helemaal niet mee bezig. Maar nu zowel ons werkblad, eilandblad, bladplint en vensterbanken hetzelfde zijn, oogt het toch wel heel mooi. Mijn tip dus voor ieder die zelf gaat bouwen: kijk verder dan alleen je keuken(blad).

Zoals jullie waarschijnlijk inmiddels wel weten, hebben wij zelf ons huis gebouwd. Het is een prachtige, vrijstaande woning met een ruime keuken. De woonkamer en de keuken lopen echt in elkaar over, daarom vind ik het zo mooi dat ons composieten aanrechtblad hetzelfde is als onze vensterbanken in de woonkamer. Deze composieten aanrechtbladen komen overeen met het aanrechtblad dat wij gekozen hebben. Doordat het aanrechtblad hetzelfde is als onze vensterbanken in de woonkamer blijft het echt een eenheid.

We hebben zelf gekozen voor een ruime keuken met spoeleiland. In een donkere kleur (Amazone), want dan is het contrast lekker groot met onze kashmir extragloss kastjes. Daarbij hebben we een robuuste houten tafel gezet, met donker onderstel en blauwe stoffen stoeltjes. Zo hebben jullie een beeld.

Werkblad

Het uitzoeken van een keuken vond ik persoonlijk nog niet zo eenvoudig. Aan de ene kant heb je in een nieuwbouwwoning natuurlijk alle vrijheid, maar daardoor zijn er zoveel verschillende varianten mogelijk dat kiezen zowat onmogelijk wordt. Eén ding stond voor ons vast: we wilden lichte en donkere tinten weer combineren. In ons vorige huis deden we dat met bruine keukenkastjes en een crèmekleurig aanrechtblad. Nu dachten we meteen aan een donker werkblad, waarbij we dus op amazone composiet uitkwamen. Daar hebben we een lichte kleur bij gezocht voor de kastjes. Dat we composiet wilden was ook zo’n zekerheid; het moest namelijk wel tegen een stootje kunnen.

Composiet aanrechtblad Tulp Keukens
Foto: Tulp Keukens.

Composiet is wat dat betreft een heel fijn materiaal. Het heeft een natuurlijke uitstraling, waardoor het bij ieder type keuken staat. Ik vind het persoonlijk ook een stijlvolle, luxe uitstraling hebben. Omdat composiet een gefabriceerd natuurproduct is komen beschadigingen als haarscheurtjes, nerven en kleurverdeling in mindere mate voor. Een ander bijkomend voordeel daarvan is, dat je het kun kopen in heel veel verschillende kleuren.

Onderhoud

Omdat het materiaal zo sterk is, kun je er ontzettend lang van genieten. Alleen is het daarbij wel van belang dat je zelf wel een beetje oplet, denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een onderzetter bij hete of ijskoude producten. En natuurlijk pak je er een snijplank bij als je iets gaat snijden. Vuil kun je vervolgens makkelijk verwijderen, omdat het een mooi glad blad is, waar je poetsdoekje overheen vliegt. Je hebt daarnaast ook speciale onderhoudsmiddelen, waardoor je de levensduur van het keukenblad nog verder kan verlengen. Als je dat twee keer per jaar gebruikt, dan verwijder je hardnekkige vlekken en zorg je weer voor een vuilafstotend laagje. Ideaal dus!

Ik ben benieuwd of jullie hier bij de keuze van jullie keuken ook bij stil hebben gestaan. Als wij nogmaals een nieuwe keuken uit gaan zoeken – en dat duurt als het goed is nog heel lang – dan zou ik het weer op deze manier doen.

Foto van moderne keuken van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 20, 2019 /