Oefenen met De Bijlesmeester

Als ouder wil je natuurlijk dat je kind het leuk heeft op school. Je zoon of dochter spendeert daar tenslotte heel wat uurtjes. Maar wat als school stress oplevert? Als je zoon of dochter geen zin meer heeft, bijvoorbeeld omdat een vak of meerdere vakken wat minder gaan. Dan wil je het liefste helpen. Maar hoe?

School biedt niet altijd extra ondersteuning. Leraren hebben het ontzettend druk, waardoor het ook een utopie is om te denken dat iedere kind de aandacht krijgen die hij of zij nodig heeft. Dan is het goed dat er materialen zijn, waarmee je je kinderen van jongs af aan al thuis kunt ondersteunen. En zeg nou zelf: dat is toch ook ontzettend leuk (en je frist zelf ook weer je geheugen op).

Extra aandacht en ondersteuning in schoolwerk thuis

Wist je dat het maken van schoolopdrachten thuis ook veel voordelen heeft? Ten eerste stimuleert extra oefenen de leerontwikkeling. Je kind raakt bijvoorbeeld gewend aan het feit dat ook na school aan leerwerk gezeten wordt, zoals dat later wordt verwacht  op de middelbare school. Langzaam opbouwen is fijner dan gelijk na de basisschool overspoeld raken door al het huiswerk.

Daarnaast is extra oefening altijd goed. Herhaling zorgt ervoor dat je de stof beter onthoudt en het beter begrijpt. Het stimuleert de memorisatie. Dat zorgt weer voor meer zelfvertrouwen. Als een kind thuis geoefend heeft dan kan hij of zij op school met een zekerder gevoel soortgelijke opdrachten maken.

Wanneer een kind de stof begrijpt en zekerder is van zichzelf, heeft hij of zij er ook meer plezier in. Het is natuurlijk niet leuk als je niet mee kan met het niveau dat van je verwacht wordt.

Het juiste lesmateriaal

Voor een ouder valt er natuurlijk een last van de schouders af als alles goed gaat op school en het kind met plezier naar school gaat. Maar hoe kan je de beste ondersteuning geven?

Als je als ouder zelf je kind wilt ondersteunen, heb je natuurlijk wel geschikt lesmateriaal nodig. De Bijlesmeester heeft speciaal lesmateriaal ontwikkeld per groep voor de basisschool volgens de richtlijnen van het Cito en de Nio. Het is een goed aanvulling op de lesstof op school. Je kan het gebruiken voor extra ondersteuning of voor extra uitdaging, voor ieder wat hij nodig heeft.

Kinderen kunnen er zelf in werken, of met een beetje hulp van de ouders of iemand anders. Het aanbod bestaat uit oefenboekjes, flitskaartjes, oefenbladen en een online platform. Op de webshop kun je  het gehele aanbod bekijken.

Meer over De Bijlesmeester

Zoals de naam al zegt, biedt De Bijlesmeester ook bijles aan. Door het hele land zijn er bijlesdocenten van De Bijlesmeester die bijles en/of huiswerkbegeleiding geven aan huis. De vakkundige en gemotiveerde bijles juffen en -meesters staan klaar voor ieder kind. Zij leren leerstrategieën aan, geven tips en natuurlijk uitleg bij moeilijke stof. Daarnaast kunnen zij ook samen oefenen, met het lesmateriaal van De Bijlesmeester uiteraard. Samen met de bijlesleerling zorgen zij voor vooruitgang en de kinderen winnen daarmee zelfvertrouwen.Het doel van De Bijlesmeester is dat kinderen met plezier naar school gaan. Weg met de stress en moeilijkheden.

Voor de Belgische lezers: De Bijlesmeester verzorgt nu ook bijlessen en oefenmateriaal in Belgie!

Foto van vader die dochter helpt bij huiswerk van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 3, 2019 /