Met je gezin naar Amerika, doen! (Vergeet je ESTA niet)

Amerika, het land van de onbegrensde mogelijkheden, dé ultieme vakantiebestemming. Maar ook met een gezin? Jazeker, zelfs met kleine kinderen is vakantie vieren in een Amerika één groot feest. Wij geven je wat ‘to do’ en ‘to see’ tips voor het hele gezin.

Florida

Florida blijft toch wel een van de leukste staten om te verblijven met een gezin. Denk alleen al aan die fantastische pretparken en de mooiste parelwitte stranden.

New York

New York, niet heel voor de hand liggend, maar ook hier kun je veel doen met kinderen. Maak een boottochtje naar het Vrijheidsbeeld, ga picknicken in Central Park of bezoek de Niagara watervallen.

Alaska

Ben je heel avontuurlijk ingesteld, ga dan naar Alaska. Hier kun je bijvoorbeeld gaan kajakken op heldere rivieren, beren spotten in Katmai en spot kariboes en walvissen tijdens een boottocht.

Goldfield

Ga net als echte cowboys op zoek naar goud in het spookstadje Goldfield in Phoenix en mis de spectaculaire show die de Goldman Gunfighters speciaal voor jou voeren niet.

San Diego

Neem een kijkje op het enorme schip USS Midway welke aan de Navy Pier ligt in San Diego. Je volgt hier speciale routes die je langs alle ruimtes nemen, maar ook naar het dek waar 27 vliegtuigen op je staan te wachten.

ESTA aanvragen voor Amerika

We kunnen nog wel even doorgaan, want Amerika heeft zoveel leuks voor gezinnen te bieden, maar voordat je je vliegreis gaat boeken is het verstandig om eerst je ESTA aan te vragen. Een ESTA is een reistoestemming die elektronisch gekoppeld wordt aan je paspoort. Je vraagt een ESTA aan door het online invullen van een aanvraagformulier. Je dient voor je hele gezin, ongeacht welke leeftijd, een geldige ESTA te kunnen tonen.

Wanneer een ESTA aanvragen

De beoordeling van je aanvraag mag maximaal 72 uur duren, dus het beste is om deze in elk geval 72 uur voorafgaand aan je reis aan te vragen. Maar nog beter is het om een aantal weken van te voren je aanvraag in te dienen. Misschien vraag je je wel af waarom je dit zover van te voren moet doen, nou dat leggen wij je uit. Stel dat er een aanvraag afgewezen wordt, dan is het niet meer mogelijk een nieuwe aanvraag in te dienen. Als je dan naar Amerika wilt reizen, dan moet je een visum aanvragen bij de Amerikaanse ambassade, en dit kan weken duren. Vandaar dus liever op tijd een ESTA aanvragen

De regels van een ESTA

Een ESTA is twee jaar geldig vanaf het moment dat de status wordt goedgekeurd. Verloopt je paspoort in de geldigheidsperiode van de ESTA, dan vervalt de ESTA ook automatisch omdat deze gekoppeld is aan je paspoortnummer. 90 dagen mag je achtereen verblijven in Amerika en je mag natuurlijk meerdere malen op en neer. Je dient wel in het bezit te zijn van een retourticket. Ze willen er namelijk zeker van zijn dat je niet de intentie hebt om in Amerika te blijven.

Waar een ESTA aanvragen

Een ESTA vraag je aan bij bijvoorbeeld eVisa Application Services. Dit is een servicebureau met gespecialiseerde medewerkers die klanten helpen bij het aanvragen van een ESTA. Zij hebben een eigen Nederlandse aanvraagformulier met ingebouwde controles. Deze zorgen er voor dat de meest gemaakte fouten voorkomen kunnen worden. De medewerkers controleren elke aanvraag voordat zij deze verwerken. Je hoeft nog niet in het bezit te zijn van een creditcard, want je kunt gewoon middels iDEAL betalen. eVisa stuurt de ESTA standaard per e-mail naar de klant, of tegen een kleine meerprijs ook per post. Mocht je vragen hebben kun je contact opnemen met de klantenservice (telefoon/e-mail/chat) of bekijk de veelgesteldevragen over het ESTA formulier

Houd deze gegevens bij de hand

Als je eenmaal een aanvraagformulier gaat invullen, is het niet handig om ondertussen te moeten zoeken naar de gevraagde gegevens. Daarom is het handig om van te voren alvast deze gegevens erbij te pakken; paspoortgegevens, verblijfgegevens in Amerika, werkgevergegevens of gegevens van een studie en gegevens van een nood contactpersoon binnen of buiten Amerika. eVisa biedt de volgende betaalmogelijkheden: iDeal, Bancontact/Mister Cash, Mastercard, Visacard of eMaestro.

ESTA wel of niet op papier

Gezien de ESTA elektronisch gekoppeld is aan het paspoort, hoef je de ESTA niet per se uit te printen en mee te nemen. Toch adviseert eVisa dit hun klanten wel te doen. Het komt namelijk wel eens voor dat er een storing waardoor de ESTA niet gecontroleerd kan worden. Zo heb je altijd bewijs van je goedgekeurde en geldige ESTA bij je. 

Bekijk voor meer informatie video over het aanvragen van een ESTA.

Foto van kinderen op het strand in Key Biscayne (Miami, Florida) via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 7, 2019 /