Regel jij het kraamcadeau?

Regel jij het kraamcadeau? Toen dat – midden in mijn twijfelfase – tegen mij gezegd werd, schrok ik wel even. Wat geef je eigenlijk aan een pasgeboren kindje. En hoeveel geld geef je daar aan uit. Ik had werkelijk geen idee. Inmiddels ben ik natuurlijk ‘ervaringsdeskundige’ en deel ik graag onze ‘schot in de roos’ cadeautjes.

Baby

Als je ons persoonlijk kent, dan weet je dat het hier vaak over ‘baby’ gaat. Nee, er is geen tweede op komt. Dat is de naam die onze kleine man aan zijn knuffeldoekje in de vorm van een uiltje heeft gegeven. Zijn naam is er prachtig op geborduurd en hij kan heerlijk op alle flapjes sabbelen. Vorig jaar was er sprake van een klein drama, want toen was dit lichtblauwe uiltje korte tijd vermist. Ik verzond destijds zelfs een speciaal vermissingsbericht.

Gepersonaliseerde kraamcadeaus

Sowieso vind ik gepersonaliseerde cadeautjes écht een schot in de roos. Zo’n knuffeldoekje kost de kop niet. En als je meer te besteden hebt – omdat je het cadeau bijvoorbeeld samen met je vrienden of collega’s geeft – dan kun je de leukste kraampakketten bestellen. Zo hebben ze bij Kraamcadeau bijvoorbeeld leuke gepersonaliseerde koffertjes met daarin een rompertje, shirtje, mutsje en labeldoekje. Of wat dachtje van een gepersonaliseerde badcape met een knuffelkonijn? Dat had ik destijds moeten weten; had me heel wat stress gescheeld in allerhande babywinkels.

Rompertjes in grotere maat

Waar ik persoonlijk ook erg blij mee was, waren rompertjes in een iets grotere maat. Ja, dan duurt het misschien iets langer, voordat ze het kunnen dragen, maar het plezier is er niet minder om. Je kunt ‘m als ouder – als je ‘m leuk vindt – namelijk meteen in het zicht hangen op de babykamer als accessoire. Wij hebben dat gedaan met een gekregen rompertje, waar mijn kleine man al na twee keer dragen uit was gegroeid. Mijn tip: koop groter. En als je je cadeau wat extra’s mee wil geven, laat het rompertje bedrukken. Qua prijs hoeft dat ook allemaal niet te gek te zijn; als nieuwbakken moeder vond ik die bezoekjes wel gezellig.

Groter speelgoed

Als je met collega’s of vrienden geld bij elkaar legt voor een groter kraamcadeau, dan vind ik groter speelgoed ook een aanrader. Dan moet je denken aan bijvoorbeeld een loopwagen, auto of geboortestoeltje. Die kun je eerst als accessoire op het kinderkamertje zetten en als het kindje er aan toe is, dan wordt-ie meteen gebruikt. Zo is de Nijntje auto hier nog steeds populair. Een cadeau waar we dus al ruim twee jaar van genieten. Afhankelijk van met hoeveel je bent, kom je met 5 tot 10 euro per persoon echt al een heel eind voor zo’n mooi groot cadeau.

Voorbeeld van cadeautjes voor een pasgeboren jongetje – foto van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 23, 2019 /