Iedere moeder heeft recht op een glazen schuifwand

Iedere moeder heeft recht op een glazen schuifwand. Althans: ik vind het één van de beste keuzes die wij gemaakt hebben in ons nieuwe huis. We hadden in onze vorige woning al openslaande deuren, maar in de praktijk gebruikten we die nooit. Met onze schuifwand is dat wel anders. De tuin is nu echt verbonden met onze woning. In dit artikel leg ik het verschil uit, zodat jij kunt bepalen wat beter bij jou(w) gezin past: openslaande deuren of een schuifwand. 

Openslaande deuren vs schuifpui

Als je nog niet voor de keuze staat tussen openslaande deuren of een glazen schuifpui dan denk je misschien ‘zo groot is dat verschil toch niet, in beide gevallen kun je eenvoudig naar buiten’. Dat dachten wij ook toen we die dubbele deuren in ons vorige huis hadden. Maar in de praktijk gebruikten we ze amper. We hebben bijna tien jaar in dat huis gewoond en de keren dat de deuren openstonden zijn op twee handen te tellen. Je moet er dan toch opletten dat die deuren ook echt open kunnen en dat je niet eerst met je tuinset of andere zaken moet gaan sjouwen. In onze zelf gebouwde woning wonen we nog niet eens een jaar en gebruiken we onze schuifwand bijna iedere dag. 

Keuze voor schuifwand

Onze glazen schuifpui vind je in de keuken. Toen we ons huis namelijk zelf gingen bouwen, wisten we dat we de woonkamer aan de voorkant van het huis wilden. Zo kunnen we vanaf de bank genieten van het prachtige uitzicht over de akkers. Nu vormen openslaande deuren of een schuifpui natuurlijk een mooi verlengde van je woning. Het vormt als het ware een brug tussen de binnen- en buitenruimte. Vandaar dat wij wel getwijfeld hebben over de plek waar ze moesten komen. Eerst dachten we aan de zijkant waar we een flinke tuin hebben, zodat we daar een terras konden maken. Maar uiteindelijk hebben we ervoor gekozen om de schuifpui aan de achterkant te plaatsen.

In verlengde van de keuken

Onze schuifwand vind je dus in het verlengde van de keuken. Misschien niet de plek waar je meteen aan denkt, maar na een heerlijke zomer kan ik alleen maar voordelen benoemen. Zo hadden we laatst een barbecue met onze vriendengroep inclusief kids. Stond ik via onze schuifpui zo in de tuin met lekkere drankjes. En terwijl ik de salade stond te maken, had ik toch gewoon het contact met het feestje buiten. Maar ook als we met zijn drietjes zijn, merk ik dat we sneller naar buiten gaan. Op lekkere dagen zetten we de deur open, zodat onze kleine man kan kiezen of-ie binnen of buiten wil spelen. En zelf loop je veel sneller met je kopje koffie of thee even het terras op. En zeg nou zelf: buitenlucht doet iedereen toch goed. 

Licht in huis

Andere reden waarom wij voor de schuifwand hebben gekozen, is het feit dat je zo veel licht binnen krijgt. Natuurlijk kun je dan ook een groot raam plaatsen, maar met een schuifpui sla je wat mij betreft twee vliegen in een klap: je hebt het licht en kunt als je wilt ook eenvoudig naar buiten. En je kunt lekker de deur open zetten als het tijdens die extreem hete dagen ’s avonds buiten lekker af koelt en je zo ook frisse lucht binnen krijgt. 

Foto van schuifwand via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

augustus 9, 2019 /