Schilderij gezocht… wat hangen we boven de bank

Schilderij gezocht! De muren in ons spiksplinternieuwe huis zijn nog zo kaal. En de echo klinkt – tot grote ergernis van mijn lief – lekker door de verschillende ruimtes. We zoeken dus een praktische (geluidsdempende) sfeermaker voor in de woonkamer. Preciezer gezegd: boven onze bank.

Onze grote bruine lederen bank met stoffen bekleding is meegekomen uit ons vorige huis. Toen hadden we er een groot schilderij boven hangen met in oog springende kleuren. Het is een portret van mijn lief en mij. Kunstenares – en modeontwerpster Carola van Benthum – heeft voor ons een schilderij gemaakt aan de hand van het portret dat onze trouwfotograaf Sjoerd Booij tijdens onze loveshoot had gemaakt. Je ziet ons naar elkaar kijken, waarbij de ruimte tussen ons rood is. Zelf heb ik een groene jurk aan en mijn lief een blauwe blouse. Kortom: daar zit wel kleur in. Alleen heeft dit werk in ons nieuwe huis een plekje gekregen aan de keukenmuur. Voor onze woonkamer vinden we ‘m namelijk net te klein.

Hoe kies je schilderij?

Nu kunnen we natuurlijk zelf een kunstenaar aan het werk zetten. En hem of haar de opdracht geven om iets moois te maken op een gigantisch doek. Maar dat is ontzettend lastig als dit zo’n onderwerp is waar je bijzonder weinig kaas van hebt gegeten. Wat voor bedrag is reëel? Wat als het toch niet zo mooi uitpakt als je had verwacht. Het schilderij dat Carola van Benthum voor ons heeft gemaakt, heeft ze als verrassing gemaakt. Daarnaast zijn we al jaren bevriend en kent ze ons dus door en door. Ze heeft namelijk ook mijn trouwjurk ontworpen. Dat schept een band. Natuurlijk kunnen we haar nogmaals benaderen, maar zij is vooral heel sterk in portretten. Een portret van onze kleine man vind ik nu nog iets te vroeg, omdat hij nog zo sterk veranderd. Kortom: we zoeken dus een betaalbaar kunstwerk voor aan de muur. In die zoektocht tref ik de online galerie Mynewart.nl.

Abstract, kleurrijk of een meerluik?

Als je op de home komt, dan kun je ervoor kiezen om alle schilderijen meteen te bewonderen. Maar je kunt ook gelijk de abstracte, grote, kleurrijke, meerluik en moderne schilderijen induiken. Het drieluik dat wordt getoond bij ‘alle schilderijen’ trekt meteen mijn aandacht. Dat maakt het meteen wel heel speels. Okay, qua ophangwerk vraagt het om enige precisie, maar nadat manlief ons hele huis zelf heeft gebouwd moet dat wel lukken. Ze hebben in deze categorie op dit moment (oktober 2019) nog niet zo veel keuze, maar ik ga er vanuit dat dit wel wisselt of misschien zelfs verder wordt aangevuld. Al lees ik ook dat ze op aanvraag werken. Als dat tarief hetzelfde ligt als bij de gewone schilderijen, dan is het echt een koopje. Welke er voor mij uitspringt bij de meerluiken? Dat is toch echt grounded. Al vraag ik me wel af of wij die niet een maatje groter moeten hebben. Nu is-ie 180 x 60 (3 x 60 x 60) x 3,3 cm en kost 169,- euro. Kijk voor die prijs kun je ook nog eens afwisselen.

Grote schilderijen

Nieuwsgierig door de maat gluur ik ook nog eventjes bij ‘grote schilderijen’. De kleurrijke dierenportretten zijn niks voor onze woning, maar wat zijn ze prachtig! Zelf ben ik meer van de abstracte werken. De stijl van Big Graffiti is meer mijn ding. Voor dat schilderij van 180 x 120 centimeter betaal je 449,- euro. De kleuren zijn niet helemaal mijn zin, maar misschien kunnen ze dat in het atelier voor ons wel personaliseren.

Kortom: tal van mogelijkheden om met manlief eens uitvoerig te bespreken. Als we er snel uit zijn, kan het werk dan met 2-4 dagen al in de woonkamer hangen. Alle werken zijn namelijk op voorraad.

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 18, 2019 /