Stankoverlast? Alles voor een veilige omgeving voor jou en je kindje

Stankoverlast? Hangt er een geur in jouw woning die je niet thuis kunt brengen, dan is het tijd om verder op onderzoek uit te gaan. Je wil tenslotte dat je woning een veilige omgeving is voor jou en je kindje. 

Stankoverlast

Kun je zelf de bron van de geuroverlast niet vinden? Laat dan geuronderzoek uitvoeren door een professional. Zij weten als geen ander waar stank vandaan komt én of deze schadelijk voor jullie is of niet. Dat laatste is misschien wel het belangrijkste; je wil niet bloot staan aan schadelijke stoffen. Trek daarom ook meteen aan de bel bij stankoverlast; er zijn namelijk schadelijke stoffen die je na een tijdje niet meer ruikt, omdat ze je reukorgaan verlammen. Dan ben je verder van huis…

Oorzaak van stank

De stank die je ruikt, kan ontzettend veel oorzaken hebben. Denk bijvoorbeeld aan chemische stoffen die gebruikt worden voor bepaalde bouwmaterialen – en die bij opwarming kunnen vrijkomen. Maar ook brandstoffen als diesel kunnen een enorme stank veroorzaken. Meer voor de hand liggend zijn natuurlijk geurtjes die vrijkomen van tabak, afval en koken.

Schimmelvorming

Wist je zelfs dat er aan erge schimmelvorming letterlijk en figuurlijk ook een luchtje zit. Ze zorgen voor een muffe lucht. Mocht je dat nog niet ruiken, dan kun je de schimmels als eerste herkennen aan zwarte plekken op het plafond in de badkamer en aan zwarte spikkeltjes door je behang of verf in je slaap- of woonkamer. Met name in warme, vochtige ruimtes groeien ze snel. Kleine kinderen zijn hier heel gevoelig voor. Net als mensen die luchtwegproblemen hebben of een verzwakt immuunsysteem.

Gezondheidsrisico’s

Heb je hier nog geen last van, dan loop je door deze schimmelvorming juist gezondheidsrisico’s. Denk aan luchtwegklachten luchtweginfecties, allergische reacties, geïrriteerde slijmvliezen, prikkende ogen of een rode huid. Aan de andere kant kan het ook zijn dat de gezondheidsklachten juist worden veroorzaakt door mijten. En die eten bijvoorbeeld weer graag schimmels.

Kortom: als je iets vermoed, trek dan aan de bel bij een specialist en hou jouw omgeving veilig voor jou en je kindje.

Afbeelding stankoverlast van Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

november 28, 2019 /