Weleda Tepelzalf tegen tepelkloven en pijn bij borstvoeding

Weleda Tepelzalf is het nieuwste product uit de Mama-lijn van deze producent van natuurcosmetica. De zalf beschermt en verzorgt de tepels tijdens de borstvoedingsperiode, bijvoorbeeld tegen pijn en tepelkloven. Het product is vanaf deze maand verkrijgbaar voor € 9,99.

Ruim 80% van de net bevallen vrouwen start met het geven van borstvoeding. Een bijzonder en spannend moment. Weleda ondersteunt de moeder om de borstvoeding zo ontspannen mogelijk te laten verlopen.

Pijnlijke tepels en tepelkloven

“Tijdens een zwangerschap worden de tepels groter en gevoeliger. Zodra de baby is geboren en aan de borst begint te drinken, doet hij dat met een flinke druk en zuigkracht. Gemiddeld drinkt een baby de eerste weken om de 3 uur, dus geeft de moeder ongeveer 8 keer per etmaal borstvoeding. Verkeerd aanleggen of problemen bij het aanhappen kunnen tot pijnlijke tepels en zelfs tepelkloven leiden. Weleda Tepelzalf kan pijnlijke tepels of kloven voorkomen” vertelt Roelien de Jonge, product specialist bij Weleda. 

Bescherming en verlichting 

Het is belangrijk om de tepels en de omliggende huid tijdens de borstvoedingsperiode goed te verzorgen zodat deze soepel blijft. Tepelzalf is gemaakt van zuivere wolwas, bijenwas, olijf-en zonnebloemolie en extract van Calendula. De zalf beschermt de tepels en biedt verlichting. “Tepelzalf is veilig voor zowel moeder als baby, en hoeft niet afgewassen te worden voor de volgende voeding. Daarnaast is Tepelzalf ongeparfumeerd, zo wordt de baby niet afgeleid door de geur”, aldus Roelien. 

Weleda Mamaverzorging 

Tepelzalf is onderdeel van Weleda Mamaverzorging. Deze lijn bestaat uit 100% natuurlijke producten die ondersteunen tijdens de zwangerschap en borstvoedingsperiode. Van links naar rechts op de afbeelding hierboven:

Twijfel jij over je kinderwens?

november 4, 2019 /