Shampoo Bars: heerlijke shampoo, minder plastic

Shampoo Bars: heb jij daar al eens van gehoord? Tot ik de mogelijkheid kreeg om er eentje te testen, was dit haarverzorgingsproduct voor mij onbekend. In het kort: het is een zeepje – verkrijgbaar in tig geuren – waarmee je je haar in een handomdraai wast.

Shampoo bar lavendel

Zelf heb ik de Lavendel variant van Shampoobars.nl. Wat me opvalt, is dat ie weldadig schuimt. Al vind ik de lavendelkorrels die er op zitten iets minder geslaagd. Gelukkig zijn dat er maar een paar en heb je daar alleen de eerst keer last van. Daarna kun je zo’n tachtig wasbeurten genieten van dit zeepje. Of ik dat ga halen? Aan de ene kant zeg ik: makkelijk. Je hebt namelijk niet veel nodig om je haar te wassen. Anderzijds ruikt deze lavendel Shampoo Bar zo lekker dat ik ‘m ook als gewone zeep heb gebruikt. De geur van lavendel maakt mij namelijk altijd heel ontspannen.

Gebruik Shampoo Bars

Het gebruik van de Shampoo Bars is eigenlijk net zo makkelijk als shampoo uit een fles pakken. Je maakt ‘m nat, wrijft over je handen of meteen door het haar en je kunt je haar wassen. Ik vond het heerlijk. Had ook na afloop zeker het idee dat het hetzelfde effect heeft als de andere shampoos die ik gebruik. Kortom: ook met een shampoo bar heb je schoon en verzorgd haar.

Beter voor het milieu

De reden om voor Shampoo Bars te kiezen, zit ‘m ook niet in het type haarverzorging wat je gebruikt. Nee, het draait allemaal om de verpakking. Dit product is namelijk opgericht door een klein groepje mensen die de wereld een beetje mooier willen maken. Het terugdringen van het gebruik van plastic is daar één manier voor. Tja, en we gebruiken nogal wat plastic flacons tegenwoordig. Zeker shampoo gaat er flink door heen. Met één tablet bespaar je drie plastic flessen! Zo wordt er dus heel wat minder onnodig plastic gebruikt.

Prijs

Producten die beter voor het milieu zijn, zijn vaak ook een stuk duurder. Nu is dat bij dit haarverzorgingsproduct helemaal niet het geval.  Al voor 6,95 euro heb je een Shampoo Bar, waarmee je dus tachtig keer je haar kunt wassen. Dat is omgerekend goedkoper dan de meeste reguliere shampoos. Zorg er wel voor dat je de tablet buiten de douche bewaard, want hij lijkt wat te slinken (zoals zeep dat doet) als ie met water in aanraking komt (ook als je ‘m niet gebruikt).

Shampoo Bars review

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 20, 2020 /