Droomhuis nog aangenamer maken met overkapping

Nu we verplicht veel tijd thuis doorbrengen, zijn wij van één ding overtuigd: we wonen op een heerlijke plek! Inmiddels is het bijna twee jaar geleden dat we – na ruim een jaar zelf bouwen – verhuisden naar ons droomhuis. Eén ding ontbreekt er nog: een relaxte plek om ten alle tijden buiten te kunnen zitten. Ons volgende bouwproject is dan ook bepaald; wij gaan zelf een overkapping bouwen.

Tuinkamer

Over de verschillende mogelijkheden om de binnen- en buitenruimte meer met elkaar te verbinden, hebben we het al vaak gehad. Dat begon al tijdens het maken van de bouwtekeningen. Zou een tuinkamer in het verlengde van onze woonkamer geen goed idee zijn? We hebben aan de zijkant een flink stuk tuin; een stukje daarvan gebruiken, zouden we in wooncomfort niet merken. Maar ga je dan voor een serre of wordt het een aanbouw, inclusief lichtkoepel voor de nodige lichtinval? Of is een overkapping aan de terraskant toch een slimmer idee?

Eerst ervaren

Omdat we het toch niet helemaal voor ons zagen, besloten we om eerst voor de basis te gaan. Uitbouwen kan altijd nog. Eerst maar eens ervaren hoe de ruimte in onze woning bevalt. Natuurlijk maak je een voorstelling van de woning, maar bij nieuwbouw is dat toch een stuk lastiger dan bij een bestaande woning die je gaat verbouwen. Toen we ons eerste nieuwbouwhuis kochten, konden we nog gaan kijken bij een ander project met dezelfde type woningen. Nu we begonnen met een lege lap grond, tekenden we aan de hand van onze wensen – een leefkeuken, fijne woonkamer, ruime slaapkamers én vooral heel veel lichtinval – ons droomhuis. Nu we al maanden aan huis gekluisterd zijn, weten we dat de binnen ruimte ideaal is.

Uitbouw

We missen alleen één ding en dat is dus die heerlijke ruimte om buiten te kunnen zitten. Natuurlijk hebben we een mooi terras, maar in de lente blijkt het daar erg fris te zijn. Gaat het een beetje miezeren, dan moet je meteen naar binnen. Het wordt dus tijd voor een mooie overkapping, die we over ons volledige terras gaan bouwen. Wie ons huis kent, weet dat het een flinke uitbouw wordt. Hoe we er dan voor zorgen dat het niet te donker wordt in huis? We hebben gekozen voor twee lichtkoepels. Op die manier valt er nog steeds voldoende licht binnen in onze keuken, die grenst aan ons terras.

Aankleden

Na de bouw van onze overkapping volgt natuurlijk de styling. Dan wordt het tijd om een fijne loungeset aan te schaffen, waardoor het echt een heerlijke plek wordt om te zitten, terwijl de kleine man in de tuin speelt. Een plek waar we hopelijk snel weer met familie en vrienden kunnen genieten van een barbecue met een lekker drankje.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 13, 2020 /