Webwinkel beginnen naast het moederschap?

Een webwinkel beginnen naast het moederschap? Is dat idee ook door jou hoofd geschoten tijdens deze uitdagende tijd, waarbij het moederschap en werk onmogelijk te combineren lijken. Althans, dat is mijn ervaring hier met een peuter in huis. Jonge kinderen moet je gewoon nog entertainen (of in ieder geval weg houden bij papa die belangrijke online meetings heeft). Hoe fijn zou het dan zijn dat je je eigen online business hebt?

Webwinkel starten?

Ik ben zelf inmiddels al vijftien jaar ondernemer en doe steeds meer online. Ik heb natuurlijk mijn blogs, maar ook een webwinkel beginnen is zeker door mijn hoofd geschoten de afgelopen tijd. Dat zou mooi als aanvulling kunnen op mijn blogs. Zo zou ik dan een shop kunnen openen met bijvoorbeeld andere interessante boeken voor vrouwen die twijfelen of ze wel moeder willen worden. Aan de andere kant is het natuurlijk ook geen gek idee om een shop te maken, waarin ik mijn eigen diensten breder presenteer. Mijn Facebook-groep Twijfel over kinderwens sluit goed aan bij mijn doelgroep en de dames hebben toch wel behoefte aan meer begeleiding.

Wat komt er allemaal bij kijken?

Of wordt het toch een webshop, waarbij we bepaalde producten in bulk inkopen en juist in kleine aantallen verkopen. Zo had manlief laatst wat spulletjes nodig om zijn technische LEGO weer compleet te maken. Hij kon alleen een groot aantal bestellen. De prijs per stuk was absoluut interessant. Dat zou dus een mooie projectje kunnen zijn. Manlief is handig met websites, dus een webshop moeten we wel kunnen bouwen. Maar wat komt er verder eigenlijk nog bij kijken? Ecommerce News heeft daar een handig artikel over geschreven. Het blijkt toch wel meer te zijn dan je in eerste instantie denkt… Laat je je daar door tegen houden? Ik denk het niet. Als je echt een goed idee hebt en de drive om er voor te gaan, dan moet jou dat zeker lukken.

Hoeveel tijd heb je?

Aan de andere kant denk ik wel dat het goed is om te kijken naar de hoeveelheid tijd die je daadwerkelijk beschikbaar hebt. Ga je deze business opzetten naast je bestaande werk? Heb je een vaste baan en wil je juist iets voor jezelf beginnen, omdat je toe bent aan meer vrijheid. Dan denk ik dat het goed is om te kijken of je voldoende tijd vrij kunt maken om dit plan op te bouwen. Dit kun je ook doen om een aantal vrije dagen op te nemen en die alleen aan dit project te besteden. Vakantie dit jaar zal toch een ander verhaal zijn dan dat we gewend zijn. Je zou er voor jezelf dus een werkvakantie(tje) van kunnen maken om alles goed uit te zoeken en een duidelijk stappen plan te maken. In de vrije tijd die je vervolgens hebt, kun je dan heel gericht aan de uitwerking van je plan werken.

Extra inkomstenbron

Als je al een bedrijf hebt, denk ik dat het heel goed is om na te denken over extra inkomstenbronnen. In deze coronacrisis hebben veel ondernemers tenslotte ervaren hoe kwetsbaar hun dienstverlening is. En eerlijk gezegd: ik denk niet dat dit het laatste virus is dat ons in zijn macht heeft. Dit kan nog wel eens vaker voorkomen. Dus wat dat betreft is het goed om nu al op ‘online’ voor te sorteren. Dan zou ik ieder vrijgekomen uur dat je nu hebt in dit plan stoppen. Ga ervoor!

Foto van vrouw die webshop geopend heeft op haar computer via Shutterstock.

Twijfel jij over je kinderwens?

mei 20, 2020 /