Spannende boost voor je relatie?

Toe aan een spannende boost voor je relatie? Je bent niet alleen. Ik hoor van veel ouders dat ze toe zijn aan een momentje voor zichzelf en elkaar. Het coronavirus heeft namelijk ook zo zijn impact op je relatie. Als je opeens met zijn allen thuis zit én er – naast je werk en het huishouden – ook nog de taken van de juf bij krijgt, blijft er voor romantiek toch weinig tijd over.

Daarnaast doet die onzekerheid rond het coronavirus ook wel echt iets met een mens. Dat heb ik zelf op verschillende manieren gemerkt. Aan de ene kant zorgde de onduidelijkheid voor een heel onzeker en op sommige momenten zelfs onheilspellend gevoel. In combinatie met een krijsende peuter kon ik er op dat soort momenten echt flink doorheen zitten. Series en boeken vormden dan een fijne vorm van afleiding; even de wereld om ons heen vergeten.

Moe(der)

Anderzijds vond ik de doordeweekse dagen, waarbij ik vooral met de kleine man aan het spelen was, best pittig. Zeker als je er een driftbuitje bij krijgt. Maar ook op een leuke dag, waarbij alles vanzelf ging, was het voor mij fysiek zwaarder dan een gemiddelde kantoordag. Er waren genoeg dagen bij dat ik ’s avonds gelijk met mijn kleine man naar bed kon; zo moe dat ik was (of zou ik toch een milde vorm van covid-19 opgelopen hebben tijdens mijn fanatieke carnavalsperiode?).

Aandacht voor elkaar

Ik hoor het daarnaast van veel mensen om me heen; tijdens deze periode leef je ook langs elkaar heen. Als de ene zorgdraagt voor de kids, dan is de ander (thuis) aan het werk. Liggen ze eindelijk op bed, dan zijn er altijd nog (werk of huishoudelijke) taken waar je niet aan toe bent gekomen. Tja, en die gaan dan vaak toch voor. En dan heb je dus weer geen aandacht voor elkaar. Nu alles terug gaat naar het (nieuwe) normaal is het tijd voor een relatie boost. Tijd om elkaar weer te zien staan. Dat je trots bent op elkaar; dit hebben we met zijn tweetjes toch maar mooi doorstaan.

Romantiek

En daar hoort romantiek natuurlijk ook bij. Zorg dat je kind(eren) vroeg op bed liggen of regel dat ze misschien zelfs ergens kunnen gaan logeren. Dan is het tijd om aandacht voor elkaar te hebben. Hoe? Dat doe je op de manier die het beste bij jullie past. Waar de één gaat voor een romantische filmavond met allerlei lekkers, daar mag het van de ander juist wat spannender. Misschien kunnen jullie vooraf wel leuke seksspeeltjes uitzoeken, zoals geisha ballen, zodat je zelfs al een ondeugend vooruitzicht hebt. Alles is goed, zolang je weer aandacht hebt én geniet van elkaar. Dat is namelijk echt een boost voor je relatie.

Alleenstaand

Ben je momenteel alleenstaand, dan is daten in deze tijd natuurlijk lastig. Van het RIVM mag je een ‘knuffelmaatje’ of ‘seksbuddy’ hebben. Al gebruiken ze die woorden zelf niet meer, nadat het voor nogal wat opschudding zorgde. Hun advies: hou het bij één vaste sekspartner en doe er alles aan om verspreiding tegen te komen. Maar wat als je die nog niet hebt en daten op anderhalve meter ook knap lastig vindt. Waarom zou je dan geen vibrator kopen?

Seks is gezond

Al jaren blijkt namelijk uit onderzoek dat een orgasme gezond is. Of zoals we op Amayzine lezen: “De wetenschap toont aan dat mensen die vaker klaarkomen meer leukocyten aanmaken en meer immunoglobuline in het speeksel hebben. Blijkbaar voorkomt dit griep. Ben je dus in een wip van je verkoudheid of griep af.” Kijk dat klinkt goed; want voor een orgasme hebben we natuurlijk geen partner nodig.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 12, 2020 /