Kunstplanten voor mij de oplossing?

Zijn kunstplanten voor mij dan toch de oplossing? Die gedachte schiet me te binnen als ik het zoveelste plantje richting groenbak breng. Weer één die het niet gered heeft. Zelfs niet met ons geavanceerde watersysteem, waarbij er druppelsgewijs water uit een reservoir aan de plant wordt gegeven. Tja, moet je wel dat reservoir vullen. En dat vergeet ik dus…

Ja, ik heb al eens eerder naar kunstplanten gekeken, maar daar droop het ‘nepperd’ gehalte van af. Bij Maxifleur – een webshop die ik recent ontdekte – is dat helemaal niet het geval. Sterker nog als ik door hun virtuele showroom ‘loop’ heb ik het idee dat ik in een echte plantenzaak een kijkje neem. Ja, de planten zijn wel wat duurder. Al kom je – als je alle verdorde plantjes samen optelt – waarschijnlijk nog wel wat duurder uit (en dan is daar ook nog de frustratie dat het weer niet is gelukt).

Kortom: tijd om daar eens op zoek te gaan naar kanshebbers voor thuis. Daar moet je wel eventjes goed voor gaan zitten, want het aanbod is enorm: van kunstbloemen tot aan -bomen.

Kunstplanten

Waar ik zelf naar op zoek ben, zijn planten die echt in het oog springen. We hebben een erg grote woonkamer; aan een iel plantje hebben we dus niks. Nee, doe mij maar een stoere plant met veel groen. Dat past het beste in onze woonkamer, waar we in de accessoires veel blauwtinten hebben verwerkt. Omdat onze bank bruin is, moeten de bladeren ook weer niet te donker zijn. Bloemetjes kan natuurlijk ook. Ik zie dat ik bijvoorbeeld kan kiezen uit bloeiende kunstplanten, maar dat trekt mij persoonlijk dus helemaal niet.

Calathea kunstplant van Maxifleur

Calathea

De Calathea Fasciata vind ik dan weer prachtig met die verschillende groentinten. Niet gek dat ik daar voor kies, die hadden we ook een aantal bij het tuincentrum gehaald, maar daar heeft één het tot nu toe maar van gered. Daarnaast zijn de kunst hangplanten ook geweldig. In het tuincentrum heb ik al vaak bij de ‘hangers’ staan kijken, maar steeds vallen ze me in ‘het echt’ toch tegen. Zou er op tv en in die reportages die je in magazines ziet, dan ook vaak gewerkt worden met kunstplanten? Die hangplanten zien er altijd zo florriant uit; dan hangt er echt iets.

Kunstbomen

Als je net als wij een wat grotere plant in de woonkamer wilt, dan is het goed om in de categorie kunstbomen te kijken. Je kunt de hoogte van je voorkeur in kiezen, maar ook het type plant (als je een beetje een kenner bent, maakt dat het zoeken wel makkelijker). De planten worden vaak afgebeeld in mooie potten. Let er wel op dat die niet bij de prijs inbegrepen zijn. Je kunt de potten wel er direct bij bestellen, zodat je ‘m meteen in je kamer kunt zetten na leveren.

Kunst buxus bol van Maxifleur

Buiten

Terwijl ik me een weg baan door al die gave planten, ontdek ik ook dat je kunstplanten voor buiten hebt. Hoef je je tijdens het droge weer helemaal geen zorgen te maken over je buxus; de kunst buxus staat er tenslotte altijd prachtig bij. Het is zelfs mogelijk om een complete heg te bestellen. Dat vind ik zelf iets te veel van het goede. Een mooie pot met een buxus bol zie ik onder mijn overkapping wel zitten. Groen brengt gewoon sfeer. Ja, zelfs kunstplanten. Daar ben ik inmiddels wel van overtuigd.

Foto’s Maxifleur.

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 2, 2020 /