6 redenen waarom je bamboekleding zou moeten proberen

Bamboe is een van de nieuwste, duurzame materialen op de markt. Niet alleen is het nieuw, het is ook nog eens ontzettend zacht, comfortabel, en biedt tientallen voordelen. Waarom je bamboekleding zeker eens zou moeten proberen? We vertellen het je graag: want wij zijn overtuigd!

1. Het is zacht als zijde

Iedereen die ooit een paar bamboe onderbroeken van Bamigo in handen heeft gehad weet het: bamboe voelt zo zacht als zijde. Dit maakt de kledingstukken van bamboe ontzettend comfortabel. Ze zijn een genot om te dragen! Omdat bamboe zo ongelooflijk zacht is, is dit het ideale materiaal voor kleding die je op de huid draagt. Denk bijvoorbeeld aan ondergoed, maar ook aan t-shirts en onderhemden. Je zult geen zachter materiaal voor deze prijs kunnen vinden!

2. Het is duurzaam

Wist je dat bamboe na bekapping gewoon doorgroeit? Dit maakt dat bamboe een ongelooflijk duurzame grondstof is. Daarnaast kan bamboe overal groeien en heeft het weinig nodig: het is dan ook niet voor niets dat veel bamboebossen op ontboste gebieden worden geplant waar de natuur wel wat hulp kan gebruiken. Het bamboebos blijft tientallen jaren staan, en voorziet ons continu van nieuwe grondstof om fijne kledingstukken (en andere items) mee te maken.

3. Het ademt

Bamboestof ademt als geen ander materiaal. Het houdt vocht niet vast, laat warmte makkelijk los – maar houdt warmte ook makkelijk vast wanneer het buiten koud is. Dit maakt bamboe kleding bij uitstek geschikt om in te sporten, om lekker fris te blijven tijdens de zomer, of om lekker warm te blijven tijdens de winter. De ademende stof is ook erg fijn wanneer je bijvoorbeeld last hebt van zweetvoeten. Natte tenen, nare geurtjes en jeuk zijn met sokken van bamboestof in no-time verleden tijd!

4. Het gaat lang mee

Bamboe is een duurzaam materiaal op alle vlakken: het is goed voor het milieu en gaat ook lekker lang mee. Hoewel de kledingstukken niet al te prijzig zijn, haal je wel de nodige kwaliteit in huis. Zo zal een bamboe boxershort langer meegaan dan een synthetische variant.

5. Het is kreukvrij

Je hoeft bamboekleding haast niet te strijken: na een was- en droogbeurt komt het zo goed als kreukvrij de machine uit. Misschien niet het meest belangrijke voordeel, maar wel ontzettend fijn natuurlijk!

6. Goed voor de gevoelige huid

Omdat bamboestof zo ontzettend zacht is en goed ademt, maakt dit het materiaal bij uitstek geschikt voor mensen met een gevoelige huid. Het irriteert niet en geeft je huid de mogelijkheid om te ademen zoals het in de open buitenlucht zou doen.

Wat wil je nog meer?!

Twijfel jij over je kinderwens?

oktober 8, 2020 /