Wanneer koop jij nieuwe kinderschoenen?

Wanneer koop je nieuwe kinderschoenen? Doe je dat meteen als de nieuwe collectie in de winkel ligt en je zo nog ruime keuze hebt? Of wacht je op het moment dat de huidige schoenen van jouw kind(eren) niet meer passen? Als dat moment tegelijk met de sale valt, is dat ideaal. Maar het aanbod is dan ook een stuk minder…

Op de groei schoenen kopen?

In de zoektocht naar leuke jongensschoenen voor mijn kleine man hebben wij in ieder geval geleerd wat voor ons werkt. Waar we in eerste instantie gewoon een paar ‘op de groei’ kochten, omdat ze zo leuk waren. Je kent ze wel van die echte klassieke witte Adidas sneakertjes. Die zien er zo schattig uit. Maar wat moesten we een geduld hebben tot hij eindelijk in het maatje was gegroeid… En toen wilde hij ze eigenlijk niet echt aandoen.

Gekregen van oma

Hoe anders was dat toen hij van zijn oma een paar nieuwe kinderschoenen mocht uitzoeken in de winkel. Het passen met een – op dat moment tweejarige – was lastig. Maar met de hulp van een ervaren verkoopster, hadden we wel de juiste maat te pakken. Iets wat ik heel belangrijk vind. Je wil toch dat schoenen de juiste steun geven. Vanaf het moment dat hij deze schoenen heeft, wilde hij ze eigenlijk niet meer uitdoen. Dat waren de schoenen die hij van zijn oma had gekregen. Iets wat hij dan ook iedere keer zei op het moment dat we ze aan- of uitdeden. Tot ze echt te klein werden en hij dat ook voelde.

Zelf uitkiezen in de winkel

Maar ik denk ook aan het moment waarop we met zijn allen aan het winkelen waren en toevallig een (sport)schoenenzaak binnenliepen. Wij hadden zelf tennisschoenen nodig en zaten dus klaar om te passen. De kleine man banjerde langs alle schoenen en spotte ook de kinderschoenen. Bij een paar blauwe Adidas sneakers met klittenband stopte hij. Die wilde hij. Gelukkig waren ze er in zijn maat (en viel de prijs ook reuze mee). Hij mocht ze meteen aanhouden, zodat hij vanaf dat moment trots over zijn blauwe voetbalschoenen praat.

Shoppen in coronatijd

Toch vind ik het in deze tijd ook lastig. Ik heb in ieder geval geen zin om uitgebreid te gaan shoppen. Nee, dat doe ik in deze tijd liever online. Ook in dat geval betrek ik mijn zoontje gewoon in het keuzeproces. Hij is erg uitgesproken over wat hij mooi vindt en niet. Zijn lievelingskleur is geel, maar gelukkig mogen groen, blauw en rood er ook wel zijn. Dan hebben we tenminste iets meer keuze. Voordeel van online shoppen vind ik, dat je echt op zoek kan gaan naar goede deals. Kinderen groeien zo snel uit hun schoenen, dat het wel fijn is om ze in de sale te shoppen. Dan hoef je ook geen maat op de groei te kopen, maar kun je echt kijken naar de maat die ze nu hebben.

Kort samengevat:

  • Ik koop de kinderschoenen van mijn zoontje op het moment dat hij ze echt nodig heeft.
  • Daarbij mag hij kiezen welke hij mooi vindt.
  • In deze tijd waarin we opgedragen worden om zoveel mogelijk tijd thuis door te brengen, shop ik ze lekker online. Wat meteen fijn voor de portemonnee is, omdat je eenvoudig kunt ontdekken of de schoenen ergens in de aanbieding zijn.

Twijfel jij over je kinderwens?

december 3, 2020 /