Zoek je iets leuks voor je leerlingen of studenten?

Als er budget is voor een aardigheidje in het onderwijs, dan komt al snel de vraag op wat je daar dan voor gaat kopen. Logisch, want je wilt natuurlijk dat het geld goed besteed wordt. Liefst aan iets dat ze daadwerkelijk gaan gebruiken, zodat je extra veel eer hebt van je werk. In dit artikel geven we je enkele tips om je op weg te helpen.

7 Populaire relatiegeschenken voor het onderwijs

We vroegen de experts van Maxilia welke producten zij vooral voorbij zien komen aan bestellingen voor onderwijsorganisaties. Uiteraard geven zij zelf ook advies op dit gebied, dus hun kennis en ervaring komt goed van pas. Op dit moment zijn de volgende 7 producten vooral populair bij PO, VO, MBO, HBO en WO:

  1. Doppers (of een andere waterfles)
  2. Mondkapjes met logo (kleine moeite om ze gratis weg te geven, zorgt wel voor uniformiteit)
  3. Powerbanks (omdat elke leerling en student een chronisch gebrek aan accuduur heeft)
  4. Pennen (zo simpel kan het dus zijn om je logo continu in beeld te krijgen)
  5. Notitieblokken (want ze moeten toch ergens op schrijven met die pennen)
  6. Rugzakken (simpele varianten, prijstechnisch zeer interessant)
  7. T-shirts (ideaal voor gymles of voor een georganiseerd evenement)

Welke het beste past bij jouw situatie, kun je uiteraard alleen zelf beoordelen. Maar de lijst geeft wel goed aan welk type geschenken het meest geschikt is voor het onderwijs. Stuk voor stuk zijn het gebruiksvoorwerpen die vrijwel iedereen nodig heeft. Dus waarom niet met jouw logo erop?

De topper van dit moment: een duurzame waterfles

Water drinken is goed voor je en genoeg vocht binnenkrijgen is belangrijk voor iedereen. Je kent ongetwijfeld de stelregel dat we iedere dag tussen de 1,5 en 2 liter moeten drinken. Daarom is het geen wonder dat de Dopper bovenaan de lijst met populairste geschenken staat. Leerlingen en studenten zullen hem immers zeker gaan gebruiken. Op lesdagen, maar ook wanneer ze thuis zijn. Kortom: een duurzame waterfles aanbieden is een prima methode om de binding van de student of leerling met jouw school te versterken.

Doppers bedrukken met je schoollogo is niet alleen een nuttig cadeau. Het is ook een indirect reclamemiddel voor jouw school. Ga maar na: in de omgeving van jouw leerlingen en studenten bevinden zich heel wat potentiële toekomstige leerlingen en studenten. Zij zien steeds weer jouw logo voorbijkomen op de waterfles die overal mee naartoe wordt genomen. Het is een subtiele manier om aan je naamsbekendheid te werken.

Laat je inspireren door deze voorbeelden en maak er een mooie giveaway van!

Twijfel jij over je kinderwens?

januari 26, 2021 /