De Leistert: dé plek voor vakantie met kinderen (review)

Ben jij op zoek naar een fijne plek waar je heerlijk vakantie kunt vieren met kinderen? Wil je er echt even uit als de corona-maatregelen het toelaten? Of ben je juist voor de zomervakantie aan het oriënteren met de zoekopdracht ‘camping Limburg‘. Dan heb ik dé tip voor je: verdiep je eens in De Leistert in Roggel. Wij zijn er net voor de herfstvakantie geweest en hebben ultiem genoten. Als het kan, wil ik snel weer een weekje terug.

Eerste bezoek op De Leistert

Voor ons was het de eerste keer op De Leistert deze herfst. We waren ontzettend toe aan vakantie, maar buitenlandse reizen zaten er niet in door alle maatregelen. Liever bleven we dichtbij huis. Ik heb toen gezocht naar ‘bungalowpark Limburg‘, waarbij een aantal zaken voor mij belangrijk waren: een fijn zwembad, veel speelmogelijkheden – ook indoor – én de mogelijkheid om iedere avond buiten de deur te eten. Daarnaast kan mijn verblijf nooit luxe genoeg zijn, dus ik was erg blij met de kindvriendelijke ruime vakantiewoning mét bubbelbad én sauna.

Weer heeft geen invloed op vakantie

De omstandigheden waren niet ideaal tijdens onze vakantie, maar we hebben ultiem genoten op De Leistert. Dat hadden veel mensen – die wisten dat we weg waren – niet verwacht, want een hele week regen is toch verschrikkelijk als je er even tussenuit bent. Nou, niet op De Leistert hoor. Wij brachten veel tijd door in de indoorspeeltuinen en gingen iedere dag zwemmen. Als je kinderen daarnaast groter zijn, kunnen ze ook naar De Vermaakzaak, het Klushuis of je gaat als gezin lekker bowlen. En wat is er daarnaast leuker dan in de plassen stampen? Onze bijna vierjarige genoot dus ook van de (natte) speeltuinen buiten.

Ultiem genoten in bizarre tijd

Tijdens ons verblijf werden de corona-maatregelen aangescherpt, waardoor er maar 30 personen inclusief kinderen en baby’s in horecagelegenheid of binnenspeeltuin mochten zijn. Dat tot grote spijt van het personeel, die er echt door waren geraakt. Ze hebben hier namelijk veel oog voor hun gasten, niet alleen voor ‘de grote’, maar zeker voor de kleinste vakantiegangers. Als je dan moet zeggen dat de speeltuin vol is en je ziet amper kinderen, dan snap ik dat dat je raakt. Maar wij hadden er alle begrip voor. Door de maatregelen moest je ook reserveren voor het zwembad. Dat voelt even raar, maar daar aangekomen is het extra genieten: je hoeft dan amper te wachten voor de grote glijbanen.

Uniek etentje

Sterker nog wij konden daardoor genieten van een uniek etentje. Bij De Leistert denken ze namelijk niet in beperkingen, maar in mogelijkheden. Ook in deze tijd. Zo ging de animatie – binnen de grenzen van dat wat mocht – gewoon door. En toen de restaurants in shifts nog maar 30 mensen mochten verwelkomen, openden ze de deuren ook in de La Selva Playground. Dineren in een binnenspeeltuin; dat is een onvergetelijke ervaring voor kids. Die hadden namelijk die gigantisch gave zandspeeltuin bijna voor zichzelf. Denk dat er vijf- hooguit 10 – kinderen waren op het moment dat wij er mochten eten.

Onze favoriete plekken op De Leistert

  • Het centraal gelegen Plaza en restaurant Via Verde waar je als ouder heerlijk kunt zitten met een drankje, terwijl je zicht hebt op de binnenspeeltuin. Daarnaast kun je hier heerlijk eten. Dit is tevens een plek waar jonge kinderen (4-6 jaar) heel makkelijk contact met elkaar leggen. Dat leverde ons leuke gesprekken op met andere ouders, maar ook tijd om eindelijk eens rustig een boek te lezen.
  • Ik heb een hekel aan koken op vakantie, maar in grillrestaurant Grillo heb ik mijn vlees met veel plezier zelf gebakken. De sfeer is daar top, het personeel vriendelijk (geldt voor het hele park), maar bovenal is het vlees van geweldige kwaliteit. En vergeet ook het vispannetje niet. Kinderen vinden het daarnaast natuurlijk geweldig dat ze zelf hun vlees mogen bakken.
  • De gigantische binnenspeeltuin La Selva Playground waar je – zelfs als het regent dat het giet – het zomergevoel heb doordat er gekozen is om de grote, houten speeltoestellen in zand te bouwen. Waar de grote kinderen hun uitdaging vinden in het klimmen in de hoge torens en naar beneden knallen van de glijbaan, daar is het voor de kleintjes ook leuk om zandspeelgoed, zoals een emmertje en schep mee te nemen.
  • Dagelijks hebben wij een duik genomen in het subtropisch zwembad. Hier hebben ze twee grote glijbanen waar jong én oud met een glimlach eindeloos van af wil glijden. Maar je hebt ook een stroomversnelling, bruisbank, bubbelbad en voor de kleinsten een uitgebreid baby-en peuterbad. Het is misschien niet het grootste zwembad, maar vergeet niet dat je op De Leistert – als het weer het toelaat – ook veel mogelijkheden hebt om buiten te zwemmen: van een buitenbad tot aan dagstrand en waterspeelzone.
  • De vele speeltuinen. Wat mij bijgebleven is van ons verblijf is dat je op De Leistert echt heel veel ruim opgezette speeltuinen hebt. Daarbij is aan iedere leeftijd gedacht. Tot aan een adventure sportveld voor de oudere kinderen (en volwassenen die willen bootcampen). Er zijn overal voldoende schaduwplekken gecreëerd.

Volop faciliteiten voor gezinnen

Nu heb ik hierboven natuurlijk al tal van faciliteiten genoemd, maar dat is nog niet alles. De Leistert heeft zo veel te bieden voor gezinnen. Er is bijvoorbeeld ook een cafetaria, adventure golf, beachvolleyveld, fietscrossbaan, fiets- en skelterverhuur, hyperbowling, jeu de boules-banen, visvijver, roeivijver en diverse sportveldjes. Daarnaast sta je ook zo in het prachtige bos naast het park. Of je nu een vakantiewoning huurt of op de camping staat: je mag alle faciliteiten gebruiken. Dat maakt een vakantie op De Leistert ook betaalbaar voor vele gezinnen. Je kiest namelijk voor de verblijfsaccommodatie die past bij jouw wensen én portemonnee.

Hier staat het vakantiepark echt hoog op het lijstje om weer terug naartoe te gaan. Hopelijk zijn de weergoden ons dan goed gezind.

februari 15, 2021 /