Exclusieve keukens? Wij kozen voor een familiebedrijf

Nieuwe woning gekocht? Of zijn jullie – net als wij drie jaar geleden – zelf jullie droomhuis aan het bouwen? Dan ben je mogelijk op zoek naar ideetjes op het gebied van exclusieve keukens. Ik vond deze keuze misschien wel één van de lastigste tijdens het hele proces. Je wil tenslotte dat-ie in het oog springt, maar hij moet ook van alle gemakken zijn voorzien én een logische indeling hebben. Hiervoor hebben wij bewust de hulp van een familiebedrijf op het gebied van keukens ingeschakeld.

Familiebedrijf

Waarom wij voor een familiebedrijf kozen? Nou, als je iedere steen van je woning zelf in handen hebt gehad. Als je werkelijk bij ieder detail betrokken bent. Dan wil je een keuken, die net zo’n hoge kwaliteit is én die met liefde wordt geplaatst door vakmannen. Ervaren monteurs die weten wat ze doen én voorzichtig omgaan met het door jou geleverde werk. Juist, omdat ze weten wat erbij komt kijken als je zelf aan de slag gaat. Natuurlijk kun je bij de grotere ketens ook echte pro’s treffen, maar helaas zijn de verhalen niet altijd even best. Tja, dan kies je dus voor een familiebedrijf waar je al jarenlang goede verhalen over hoort.

Uniek ontwerp

Wat daarbij voor ons ook een rol speelde, is het feit dat je bij een familiebedrijf echt samen gaat zitten om een uniek ontwerp te maken. Daarbij kun je kiezen uit verschillende hoogwaardige merken zoals een SieMatic keuken. Ik heb ervaren dat de medewerkers er op gebrand zijn om iedere keer weer te verrassen. Om een keuken te ontwerpen waar niet alleen zij, maar ook jij trots op bent. Een keuken waar je bovenal ook veel (kook)plezier in gaat beleven. Over ieder detail is nagedacht, er is rekening met je leefsituatie en speciale wensen gehouden én men heeft altijd weer nieuwe, slimme oplossingen.

Kennis

Als wij geen hulp hadden gehad van een ervaren verkoper, dan waren we zeker de mist in gegaan met onze twee ovens. In ons basisontwerp stonden die te hoog ingetekend. En dat is natuurlijk alles behalve veilig. Ik zou namelijk alleen middels een keukenopstapje iets uit de bovenste oven kunnen pakken. Tja, sta je daar met bloedhete gerechten in de handen op zo’n wiebel ding. Dat kan niet goed blijven gaan. Gelukkig waarschuwde de verkoper ons en konden we ons plan dankzij zijn inzichten optimaliseren.

Favoriete ruimte in huis

Waar wij nog binnenstapten met het idee dat we een kookeiland wilden, daar ging hij op zoek naar wat voor ons nu echt belangrijk was. Zo stond veel kastruimte bij ons hoog op het wensenlijstje. We willen namelijk alles op de daarvoor bestemde plek opbergen – in dit geval dus de keuken – en niet nog eindeloos veel losse kasten hebben in huis. En wat dacht je van de vraag ‘waar willen jullie graag eten’. Want een kookeiland met barkrukken ziet er natuurlijk heel gaaf uit, maar of dat nu zo praktisch is met een traag etende peuter… Zijn idee: geen kookeiland, maar een spoeleiland, waarbij we zelf op zoek zouden gaan naar een tafel voor vier personen. Nog zo’n advies waar ik ruim drie jaar later nog steeds heel blij mee ben. De keuken is namelijk inmiddels één van onze favoriete ruimtes in het huis. En die tafel? Daar zitten we ontzettend veel. Terwijl ik dan tevreden naar mijn keuken kijk en denk ‘dat hebben we goed voor elkaar’.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 28, 2021 /