Bang om jezelf te verliezen door komst kinderen | 3 tips!

Ben je bang om jezelf te verliezen door de komst van kind(eren)? Het is één van de redenen waarom vrouwen kunnen twijfelen over hun kinderwens. Ze zijn bang dat ze door het moederschap veranderen in een vrouw die alleen maar oog voor haar kind heeft en niet meer aan zichzelf (, haar werk, hobby’s of ontspanning) toekomt. Tijd om drie lessen in het kort te delen. In De Twijfelmoeder lees je er meer over.

Samen

1. Je maakt de keuze (in de meeste gevallen) niet alleen – niet alles hoeft op jouw schouders te komen. Jouw man/vrouw/vriend/vriendin is net zo goed één van de ouders. Je staat samen voor de verzorging en de opvoeding. Bespreek de angst dat je bang bent om jezelf te verliezen in het moederschap met je partner. Deel je gevoel, zodat deze twijfels voor je partner niet als een verrassing komen.

Waar ligt de grens?

2. In navolging van punt 1: als je twijfelt over jouw moederrol bespreek dan vooraf hoe je dit samen op kunt pakken. Waar ligt de grens. Schakel je de hulp in van een huishoudelijke hulp als je die taken niet meer red. Heb je er moeite mee om je kind (meer) naar kinderopvang te brengen of juist niet. Misschien behoort een au-pair zelfs wel tot mogelijkheden of willen de grootouders graag bijspringen. Of is er een buurmeisje die graag ‘s avonds oppast, zodat jullie op date night kunnen. Kortom bespreek alles en kijk daarbij eerlijk naar wat je wenst voor jezelf, voor een kindje, maar ook naar wat financieel mogelijk is.

Welke moederrol past jou?

3. Je kiest voor de moederrol die jouw past. Je hoeft het niet te doen, zoals jouw moeder deed of zoals iedereen om je heen het doet of lijkt te doen. Wil je fulltime blijven werken, dan kan dat. Ja, dan heb je meer opvang nodig. Of misschien wil je partner juist minder gaan werken. Kortom: praat er over met elkaar. En kijk verder: spot de inspirerende moeders en zie dat het mogelijk is.

Twijfel jij over je kinderwens?

juni 25, 2021 /