Verstoten vaders: documentaire over ouderverstoting in Nederland

Het is de angst van veel vaders: na een scheiding je kind niet meer mogen zien. Documentairemaker Elena Lindemans volgde in Verstoten Vaders een jaar lang drie mannen die in deze nachtmerrie verstrikt zijn geraakt. Je kunt vanavond – 29 juni – om 23.20 uur terugkijken naar de 2Doc Verstoten Vaders. Deze zal in de

Verstoten vaders

Armand, Deepak en Gerard zijn geen activistische mannen in Batmanpakken maar vaders die een stille en lange juridische strijd voeren tegen beschuldigingen van hun ex. Achter de gesloten deuren van de rechtbank en jeugdzorg proberen de vaders duidelijk te maken dat de beschuldigingen volgens hen niet kloppen: ‘maar hoe bewijs je dat iets dat nooit is gebeurd, nooit gebeurd is?’

Ouderverstoting

Ouderverstoting is een groot probleem in Nederland, jaarlijks verliezen na een scheiding zo’n 16.000 kinderen het contact met één van de ouders, meestal is dat de vader. Natuurlijk kan het ook anders. Ik schreef zelf het interview: scheiden en kinderen… in harmonie samen verder.

Verhalen die je aan het denken zetten

Wil je meer over dit onderwerp lezen? Er zijn ook verschillende boeken over verkrijgbaar. Ik vind het in ieder geval een interessant thema. Ook voor wie nog twijfelt over zijn of haar kinderwens. Dit soort verhalen zetten mij namelijk altijd aan het denken. Door te spreken over alle aanverwante onderwerpen, kwam ik zelf in mijn twijfelfase tot mijn gevoel.

Foto: BNNVARA – Reza Harek


Twijfel jij over je kinderwens?

Lees dan mijn boek De twijfelmoeder en praat mee in de besloten Facebook-groep Twijfel over kinderwens.

Twijfelmoeder steunen?

Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie als je koopt bij Bol.comWehkampAlbert HeijnCoolblue of Amazon (als Amazon-Partner verdien ik aan het kwalificeren van aankopen - geldt ook voor proefversie Amazon Prime Video en Video Channels). Twijfelmoeder ontvangt een kleine commissie.

 

juni 29, 2021 /