Welke vloer kies jij: parket, laminaat of clickvinyl?

Welke vloer kies jij? Ga je voor parket, laminaat of clickvinyl. We duiken in het ruime aanbod van FloorHouse en zetten verschillende mogelijkheden voor je op een rijtje. De keuze voor een nieuwe vloer is namelijk ontzettend persoonlijk.

Parket

Eiken parket: dat was de eerste keuze die wij maakten toen we een vloer voor onze woonkamer in ons eerste huis gingen uitzoeken. Ik vind een goed onderhouden eiken parket er altijd heel stijlvol uitzien. en het mooie is: je kunt ‘m kiezen in zo’n beetje iedere kleur die je wil: van een grijs-look tot aan donkere kleuringen. En wat dacht je van de behandelingen die mogelijk zijn om het hout nog meer een unieke en en karaktervolle look te geven? Gezandstraald, geborsteld en zelfs gerookt – je kunt er allemaal voor kiezen. Uitgekeken op de kleur, dan kun je ‘m schuren en voorzien van een nieuwe lak. Als je heel handig bent, kun je dat zelf doen, maar een professional heeft dat veel sneller (en mogelijk ook mooier) voor je gefixt.

Populair in Nederland en Vlaanderen

Maar je kunt ook kiezen voor parket in andere houtsoorten zoals Wenge, Grenen en Notelaar. Met name de eiken parket is in Nederland en Vlaanderen erg populair. Reden: het hout is duurzaam, gemakkelijk te kleuren en het past bij elke interieurstijl. Daarnaast is-ie vrij eenvoudig te onderhouden en gaan meerlaags eiken parket en vloerverwarming heel goed samen. Zeker in nieuwbouw huizen – waar eigenlijk standaard vloerverwarming wordt gelegd – is dit dus een goede optie voor wie op zoek is naar een warme, sfeervolle vloer.

Bamboe

Wist je dat je tegenwoordig ook kunt kiezen voor Bamboe pakket? Dat ontdek ik bij FloorHouse. Dit wordt ook wel de parketvloer van de toekomst genoemd, vanwege zijn ecologische karakter. Bamboe groeit namelijk razendsnel – op een dag wel dertig tot vijftig centimeter – en is al op vijf jaar volledig volgroeid. Dankzij de compacte structuur van deze plant, kun je er een harde en stabiele parketvloer van maken. Deze is minder gevoelig voor krimp en expansie. Je denkt misschien bij bamboe meteen aan een lichte kleur, maar dankzij de verschillende behandelingen en afwerkingen zijn ook andere kleuren mogelijk. Door de fijne structuur heeft het wel iets exotisch.

Laminaat

Wij hebben op de eerste verdieping – waar onze slaapkamers en kantoor zicht bevinden – voor laminaat gekozen. Ja, dat is iets frisser aan de voetjes dan wanneer je vanuit bed op vloerbedekking stapt, maar het voelt nog steeds heel aangenaam. Daarnaast is-ie razendsnel schoon te maken, blijft het – zelfs als je er vaak over loopt – hartstikke mooi. Sterker nog: als je laminaat in je kantoor hebt, dan kun je hier gewoon met je bureaustoel overheen rijden, zonder dat het heel erg slijt. In ons vorige huis hadden we zo’n speciale beschermingsmat liggen, maar dat is echt een no-go. De scherpe randjes maken meer krassen in het laminaat dan je stoel die af en toe heen en weer schuift. Leuke aan laminaat vind ik dat je ‘m in tig van verschillende kleuren kunt kopen, maar ook in de vormvan tegels of visgraat. Het leggen is daarnaast zeer eenvoudig. Zelfs ik kan het (en dat wil wat zeggen met mijn twee linkerhanden).

Clickvinyl

Bij FloorHouse maak ik tevens kennis met clickvinyl. Dat zijn hoogkwalitatieve planken of tegels, die gemaakt zijn zonder dat hier natuurlijke materialen aan te pas zijn gekomen. Dankzij het innovatief kliksysteem zijn ze gemakkelijk te plaatsen. De sfeer die je met click-vinyl / pvc kunt creëren is echt heel divers. Van houtlooks in allerlei uitvoeringen tot tegelvarianten, waarbij je het idee hebt dat je op een betonvloer staat. Alleen voelt het dan een heel stuk aangenamer aan de voetjes. Het mooie aan vinylvloeren is dat ze perfect geschikt zijn voor de badkamer; ze zijn namelijk water, damp en vocht bestendig. In vergelijking met stenen tegels voelt het materiaal veel aangenamer, warmer aan de blote voeten. Zeker als je kinderen thuis hebt, is pvc een goede keuze. Je kids kunnen op de vloer spelen zonder dat jij je zorgen hoeft te maken over het feit of ze de vloer beschadigen met hun autootjes en ander speelgoed. Wil je vloerverwarming, dan is dit zeker mogelijk. Laat je hierbij goed voorlichten in een speciaalzaak in vloeren, zoals FloorHouse.

Ik ben heel benieuwd voor welke vloer jullie kiezen?

juni 1, 2021 /