22 Kids and counting bij Eén kijken

De 4-delige documentaire 22 Kids and counting was in de zomer van 2021 bij Eén kijken. Filmmaker Marcus Sulley volgt de Britse familie Radford. Zij hebben inmiddels 22 kinderen… En of het daarbij blijft, is nog maar de vraag…

In Nederland wordt seizoen 7 van 21 kids and counting vanaf vanavond – zondag 19 december – om 22.31 uur op RTL 4 uitgezonden. Dit is vermoedelijk het seizoen dat voorgaat aan de afleveringen die je in België al kon kijken.

22 Kids and counting

De familie Radford is terug. Met z’n 23 zijn ze nu, de grootste Britse familie. Het gezin woont in Morecambe, een kuststadje in het noordwesten van Engeland. Met tien meisjes en elf jongens hebben mama Sue en papa Noel nooit een rustig moment. En wanneer COVID-19 ook in het Verenigd Koninkrijk toeslaat is de chaos tijdens de verplichte lockdown compleet. Maar het grootste nieuws is dat baby nummer 22 op komst is. Met corona moet Noel intussen dringend op zoek naar andere inkomsten dan enkel de opbrengst van de verkoop in z’n bakkerij. Met dochter Chloe van 25 stort hij zich in de onlineverkoop, met succes.

Voor de liefhebbers van Een huis vol, waarin je grote Nederlandse gezinnen volgt.

Familie Radford

Met baby Heidie is het evenwicht bij de familie Radford hersteld: elf meisjes en elf jongens. De jongste is enkele maanden, de oudste 32 jaar en twintig kinderen wonen nog thuis. Gelukkig zijn er ook voor het kroostrijke gezin versoepelingen van de lockdown in zicht. De kinderen mogen terug naar school en dat betekent zoals elk jaar schooluniformen kopen. Sue en Noel willen absoluut niet dat hun kroost iets tekort komt en gaan dus shoppen. Met zo’n uitgebreide bende is dat een heel avontuur. En als dan eindelijk de eerste schooldag aangebroken is, moeten Sue en Noel al hun organisatietalent aanwenden om iedereen op tijd naar school te krijgen.

Grootste gezin in Groot-Brittannië

Met hun 22 kinderen zijn de Radfords uit het kuststadje Morecambe veruit het grootste gezin in Groot-Brittannië. Maar Sue en Noel hebben ook al vijf kleinkinderen en nu is het zesde onderweg. Dochter Millie is 19 en in verwachting. Ze zal het zonder de vader moeten doen, want die heeft het laten afweten. Millie zal met haar baby gewoon thuis blijven wonen. Noel heeft alvast het babybedje van zolder gehaald en ervaren oma Sue leert Millie alles wat ze moet weten. Grote zus Chloe organiseert een babyshower, maar Noel heeft een ongelukje met de taart.

Bonte boel in huize Radford

Met al die verschillende leeftijden ten huize Radford durft de boel weleens uit de hand te lopen. Vooral de pubers maken het soms te bont. Mama Sue ziet haar grote gezin even niet meer zitten en weigert nog hun rommel op te ruimen. Noel moet ingrijpen. Intussen loopt de zwangerschap van dochter Millie op haar einde. Als haar baby er is, zullen er 21 kinderen in het huis wonen. Hoe meer, hoe liever vinden Sue en Noel. Dochter Chloe wordt intussen 25 en ze mag een feestje geven terwijl haar ouders met de kleinsten een avondje gaan logeren. Maar zoals wel vaker: wanneer de kat van huis is, dansen de muizen.

Foto: VRT / All3Media, 2021

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 24, 2021 /