Het maken van een gastenlijst voor de bruiloft: dat doe je zo!

Ben je ten huwelijk gevraagd? Gefeliciteerd! Dat is natuurlijk fantastisch, want dan kun je samen met je partner binnenkort beginnen met de planning voor de bruiloft. Hier komt aardig wat bij kijken, dus bereid je hier goed op voor. Een van de eerste dingen die je samen met je partner moet gaan doen in de planning van de bruiloft, is het maken van een gastenlijst. Zodra jouw gastenlijst definitief is, kun je namelijk makkelijker verder aan de overige planning. Hoe jullie het beste een gastenlijst kunnen maken voor de bruiloft? Wij geven je wat handige tips!

Bepaal of jullie voor een grote of kleine bruiloft gaan

Om de gastenlijst samen te kunnen stellen, is het belangrijk dat jullie eerst bepalen of jullie graag een grote of kleine bruiloft willen hebben. Of misschien wel ergens daartussen in. Als je een grote bruiloft wilt geven, is het vanzelfsprekend dat hier veel gasten bij aanwezig zijn. Bij een intieme, kleine bruiloft zullen minder gasten aanwezig zijn. Weeg de voor- en nadelen van een grote en kleine bruiloft tegen elkaar af, zodat jullie een juiste keuze kunnen maken.

Onmisbare gasten op een lijstje zetten

Zodra jullie hebben besloten of jullie een grote of kleine bruiloft willen, is het tijd om een lijstje te maken met de onmisbare gasten. Wie kunnen er echt niet ontbreken op jullie bruiloft? Hierbij kun je denken aan familie, schoonfamilie en goede vrienden/vriendinnen. Onthoud: het is jullie dag, dus nodig alleen gasten uit die je echt wilt uitnodigen. Zorg ervoor dat jullie je nergens toe verplicht voelen. De dag draait tenslotte om jullie.

Twijfelgevallen op een lijstje zetten

De kans is groot dat jullie samen ook wel een paar twijfelgevallen hebben als het gaat om de gasten. Willen jullie bepaalde gasten er toch liever wel bij hebben of voelen jullie jezelf bij bepaalde gasten verplicht om hen uit te nodigen? En zou de potentiele gast jullie ook uitnodigen op hun bruiloft? Als jullie nog niet aan het maximale aantal gasten zitten, zou je erover na kunnen denken om de gasten op het lijstje met twijfelgevallen toch uit te nodigen. Onthoud wel dat hoe meer gasten je uitnodigt op de bruiloft, hoe hoger de kosten zullen zijn. Denk samen dus echt goed na over wie je wel en niet uitnodigt voor de grote dag.

Het maken van een gastenlijst kan op sommige momenten best even lastig zijn. Je dient namelijk op een gegeven moment echt definitief te bepalen wie je wel en niet uitnodigt. Bovenstaande tips kunnen jullie er misschien bij helpen om het iets makkelijker te maken. Zodra jullie gastenlijst voor de bruiloft definitief is, kunnen jullie verder met de andere onderdelen van de planning. Bijvoorbeeld met het uitzoeken van een trouwlocatie en trouwdatum. Dit is natuurlijk hartstikke leuk om te doen. Hebben jullie wat inspiratie nodig voor toffe trouwlocaties? Kijk dan zeker eens bij deze trouwlocaties in Zwolle. Uiteraard zijn er overal in ons land genoeg trouwlocaties te vinden, dus je hebt genoeg keuze. Wees er wel snel bij als jullie een mooie trouwlocatie voor ogen hebben, want jullie moeten zien te voorkomen dat de trouwlocatie al is volgeboekt!

juli 7, 2021 /