Kies je prullenbak met zorg uit

Het is een accessoire dat je misschien met niet zo gek veel zorg en aandacht uitkiest, normaal gesproken. Je prullenbak. Het is een noodzakelijk kwaad, iets dat we nu eenmaal allemaal nodig hebben. Niet bepaald een aanvulling op je interieur, meer iets dat nu eenmaal onmisbaar is. Toch zou je er best wat meer aandacht aan mogen besteden. Het is maar een prullenbak, zou je denken, maar zo’n prullenbak gebruik en zie je een stuk vaker dan allerlei dingen die je wél met veel zorg en aandacht hebt uitgezocht.

Ze staan bijna altijd in het zicht

De meeste prullenbakken staan behoorlijk in het zicht. We hebben er bijna allemaal wel eentje staan in de keuken, in de badkamer, misschien ook wel in de woonkamer of in de slaapkamer. Een prullenbak valt lastig te verbergen, al zou je er in de keuken een kastje voor kunnen opofferen, en staat daardoor vrijwel altijd vrij duidelijk in het zicht. Wel zo handig ook, zo kun je er gemakkelijk bij als je iets weg wilt gooien.

Omdat ze zo duidelijk zichtbaar zijn in je interieur, zou je ze eigenlijk best wat meer als een echt onderdeel daarvan mogen behandelen. Waar we vrijwel alles dat in ons huis staat met veel zorg uitzoeken, zeker de accessoires die de sfeer moeten zetten, is dat bij prullenbakken eigenlijk veel minder het geval. Zonde, want de kans is groot dat je daardoor tegen een lelijk ding zit aan te kijken wat eigenlijk helemaal niet bij je interieur past.

Er is meer keuze dan je denkt

Heb jij ook van die lelijke prullenbakken in huis, die werkelijk niets anders voor je interieur doen dan het slechter maken? Dan is het hoog tijd om daar eens wat aan te doen.

Heb je je wel eens goed verdiept in wat er allemaal te koop is? Je zal verbaasd zijn! Er is echt voor ieder interieur wel een prullenbak te vinden die een aanvulling is. Kies bijvoorbeeld voor een stijlvolle witte prullenbak, als deze goed bij je keuken past. Ook in je woonkamer of werkkamer kan dat prima staan. Of zo’n mooie roestvrijstalen in een mooi of zelfs opvallend design. Daar wordt je prullenbak opeens een blikvanger van!

Een prullenbak op pootjes ziet er ook al minder uit als een typische prullenbak. Handig is ook nog eens dat je er gemakkelijk onder kunt stofzuigen en dweilen, zeker in de keuken geen overbodige luxe. Kijk goed naar wat jij mooi en handig vindt, en neem niet te snel genoegen met ‘zo maar’ een prullenbak. Je zal hem tenslotte vaker zien dan je lief is, dan kan hij maar beter mooi zijn, toch?

juli 8, 2021 /