Review Aurela Magic Board | ideaal in de auto tijdens zomervakantie

Ken jij het magische tekenbord van Aurela al? Dit is nu speelgoed, waarvan ik zeg: ‘Dit mag niet in de auto ontbreken als je ver moet rijden naar je vakantiebestemming’. Het is namelijk ideaal voor als het begint te schemeren of donker is. Je ziet dan de tekeningen veel beter. Die groene gloed van de tekening heeft daarbij natuurlijk iets magisch.

Aurela Magic Board

Het Aurela Magic Board is verkrijgbaar in drie maten: A3, A4 en A5. Wij hebben zelf het A4-formaat. Groter hoeft dat echt niet te zijn om op schoot te houden. Maar ook het A5-formaat is voor autoritten ideaal. Je krijgt hierbij 2 sjablonen. Met het ene sjabloon kun je letters en cijfers natekenen. Bij het andere sjabloon kun je allerlei figuren tekenen. Voor de kleinere gebruikers, die nog niet zo goed kunnen tekenen, is dat echt ideaal.

Zo werkt het Aurela Magic Board

Eigenlijk is het Aurela Magic Board heel eenvoudig speelgoed. Je hebt een bord van dik karton met daarop een groene laag. Daarnaast heb je de speciale pen. Pak de pen zo vast dat je het knopje de gehele tijd blijft indrukken. Op die manier stimuleer je onbewust meteen een goede greep om een pen of potlood vast te houden. Teken met die pen op het bord en je ziet zo je tekening te voorschijn komen. Dat is natuurlijk net magie! Na drie tot vier minuten vervaagd alles weer. Je kunt vervolgens een nieuwe tekening maken.

Prijs-kwaliteit

Wat de prijs-kwaliteit verhouding van het Aurela Magic Board betreft, zijn de meningen divers als je online reviews leest. De A5 is nu voor 23,95 euro verkrijgbaar. Voor de A4 betaal je 28,95 euro. En A3 is 32,95 euro. Dat zijn stevige prijzen voor een bord waar je tekeningen na drie minuten op verdwijnen. Anderzijds kun je van mooie tekeningen natuurlijk zo een foto maken met je smartphone, waardoor het heel duurzaam is. Je kunt het bord tenslotte eindeloos blijven gebruiken.

Vergelijking met iPad of andere tablet

Natuurlijk kun je ook op een tablet, zoals een iPad tekenen. Toch is die beleving anders dan bij dit ‘magische bord’. Daarnaast is het gevaar van een iPad dat ze vervolgens door gaan van de ene naar de andere app en vervolgens eindeloos filmpjes zitten te kijken. Als je wil dat ze slapen op weg naar je vakantieadres, dan is dit bord ideaal om ze even bezig te houden, terwijl ze veel minder prikkels krijgen. Daarnaast kun je ook duidelijk zeggen dat ze hier 20 minuten mee mogen spelen; ter bescherming van de ogen wordt het namelijk afgeraden om langer te tekenen op dit bord.

Foto’s: Aurela

Recensie van magisch tekenbord van Aurela

Twijfel jij over je kinderwens?

juli 24, 2021 /