Bewust genieten met de producten van HappySoaps

Ik denk dat veel moeders het wel herkennen: als je onder de douche staat, kun je even tot rust komen. Even alle zorgen van je afspoelen. Als je dan je haar kunt wassen met een heerlijk, geurende shampoo, dan zorgt dat voor een extra geniet momentje. Dankzij de producten van HappySoaps heb ik nu ervaren dat je zelfs heel bewust kunt genieten. Ik deel mijn ervaringen met hun bath bombs, shampoo bar en de scrubhandschoen.

Bath bomb

Als ik wat meer tijd heb, vind ik het heerlijk om te badderen. Een enkele keer maak ik daarbij gebruik van een bath bomb. Reden dat ik dat niet vaker doe, is omdat ik ze vaak prijzig vind en te groot. Ik denk altijd ‘met de helft’ kom je ook wel toe. Alsof ze dat bij HappySoaps hebben gehoord. Zij hebben juist gekozen voor kleine bolletjes, in verschillende geuren, die je onderling ook kunt mengen. Ik heb gekozen voor de Mini Bath Bombs Tropical Fruits (8 stuks, 5,95 euro). Dan krijg je de geuren: Armano, Coconut, Golden Moments, Orange & Patchouli, Passion Fruit, Seaky, Strawberry en Toffee Apple. Eén bolletje is ideaal voor een lekker voetenbadje. Met twee heb je al een heerlijk geurend vol bad. Extra leuk voor kinderen is het feit dat ze kleurtjes hebben; met de gele en blauwe bath bomb tover je zo het water groen.

Voordelige cadeautip

Als je een klein cadeautje zoekt en maar een beperkt budget hebt, dan zijn deze Mini Bath Bombs echt ideaal. Als je voor 35,- euro of meer shopt in de webwinkel, dan is verzending gratis. Maar de producten van HappySoaps zijn ook in steeds meer winkels verkrijgbaar. Zo zie ik dat ze bij mij in de buurt gewoon verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke DA Drogisterij & Parfumerie.

Scrubhandschoen

Ook de Happy Scrub Handschoen van Sisal en katoen heb ik getest. Als je deze scrubhandschoen in eerste instantie vast hebt, voelt het echt heel ruw. Maar ik was aangenaam verrast over hoe hij aanvoelt als je onder de douche staat of ‘m in bad gebruikt. Het scrubt voor mijn gevoel zelfs fijner dan de speciale scrubproducten. Dan heb je toch altijd het gevoel dat je korreltjes op je huid hebt, die je er af moet spoelen. Nu heb je effectief het gevoel dat je de huid aan het scrubben bent. Deze handschoen is herbruikbaar. Niet meer nodig? Goed nieuws: hij is ook biologisch afbreekbaar.

Shampoo bar

Zelf heb ik geblondeerd haar, dus ik heb gekozen voor de Purple Rain Shampoo Bar (70 gram, 8,75 euro). Dit is een diepe, verzorgende reiniging die heerlijk naar lavendel ruikt. Je hoeft er maar een beetje van in je handen te doen om te genieten van veel schuim. Tijdens het afdrogen voelde mijn haar net iets ruwer. Iets waar je niets meer van merkt als het helemaal droog is. Dan heb ik zelfs het gevoel dat mijn haar zachter voelt en minder snel vet wordt. Waarschijnlijk komt dat laatste, omdat ik de Shampoo Bar direct door mijn haar wrijf. Dat vind ik makkelijker werken dan eerst schuim te creëren tussen mijn natte handen.

Goed voor milieu

Maar de Shampoo Bars van HappySoaps zijn niet alleen goed voor mijn haar; ze zijn ook goed voor het milieu. Ze zijn handgemaakt in Nederland en 100% plasticvrij. Verder lees ik dat ze vegan zijn, maar ook dierproefvrij, palmolie vrij, sls- en sles vrij en cruelty free. De vier belangrijkste ingrediënten van de Purple Rain Shampoo Bar zijn lavendel, shea butter, quinoa en olijfolie. Deze volijke paarse zeep is geschikt als zilvershampoo en ideaal voor normaal haar. Heb je last van roos, dan raden ze deze shampoo bij HappySoaps ook aan.

Vaker gebruiken

Volgens de omschrijving op de website kun je negentig tot honderdtien keer je haar wassen met deze bar. Dat is meer dan wat je met menig shampoo uit een fles kunt halen. Voorwaarde daarbij is wel dat je het zeepje meteen laat drogen en op een droge plek bewaard. Denk dan bijvoorbeeld aan een zeepbakje of een netje.

juli 22, 2021 /