Aankopen waar je je echt niet voor hoeft te schamen

Ben jij zo iemand die met het schaamrood op de kaken in de rij van de drogist staat met een pakje condooms in het mandje? Of neem je juist uitgebreid de tijd om alle varianten met elkaar te vergelijken, en schroom je daarbij zelfs niet om een medewerker even om deskundig advies te vragen? Alhoewel het helemaal niet nodig is om je te schamen voor welke aankoop dan ook, is de opkomst van het online winkelen voor heel wat mensen een geweldige uitkomst.

Niets om je voor te schamen!

Wat is dat toch met mensen, dat zij zich schamen voor alles dat met seks te maken heeft? Vinden we het echt zo gênant om toe te geven dat wij daar ook aan doen, terwijl we dondersgoed weten dat in ieder geval iedereen met een kind dat ook minimaal 1 keer heeft gedaan? Of is het iets dat in onze cultuur zit, dat het iets is geworden waar we gewoon niet over praten, behalve dan met de partner?

Hoe het ook zo gekomen is, voor veel mensen is seks niet het favoriete gespreksonderwerp. Komt het ter sprake dan wordt er al snel lacherig over gedaan, waarschijnlijk om het ongemak wat minder groot te maken. Doordat we er zo moeilijk over praten, valt het voor veel mensen ook niet mee om producten die met seks te maken hebben te kopen in een winkel. Sta je ermee in je handen bij de kassa, dan weet iedereen dat jij ‘het’ doet, en dat wil je toch niet? Eigenlijk zouden we daar met zijn allen gewoon eens mee moeten stoppen, en het gewoon als een heel normaal deel van ons leven gaan zien, waar we nu eenmaal aankopen bij nodig hebben. Maar lukt jou dat maar matig, kun je gelukkig ook altijd nog online terecht.

Natuurlijk kan het ook online

Vind je het lastig om in een fysieke winkel condooms of sexspeeltjes aan te schaffen, of vind je dat niemand hoeft te weten wat jij vanavond van plan bent, dan kun je online prima je slag gaan. Zeker op het gebied van speeltjes vinden veel mensen dat echt fijner dan in een fysieke winkel, omdat bij het uitzoeken daarvan ook zo duidelijk de seksuele voorkeuren zichtbaar zijn. En die delen we nu eenmaal liever niet met anderen.

Alhoewel we misschien net wat minder krampachtig over dit soort producten mogen doen, is het ook prettig dat er online zo veel mogelijkheden zijn om aankopen te doen. Zo wordt voorkomen dat mensen die het lastig vinden om ze in een echte winkel aan te schaffen het helemaal maar laten zitten, wat zonde zou zijn. Seksuele veiligheid én genot zijn tenslotte voor iedereen belangrijk!

juli 8, 2021 /