Marc Cain kleding: is het de prijs waard?

De nieuwe kleding stroomt langzaam maar zeker de winkels binnen. En ook dit jaar is er weer genoeg keuze om stijlvol het najaar door te gaan. Kleding is, wat mij betreft, altijd leuker in de herfst en winter. Je kunt eindeloos combineren met kleuren en laagjes, terwijl je het in de zomer liever houdt bij een hemdje en een korte broek. 

Onder de nieuwe herfst/wintercollectie springt Marc Cain kleding er altijd weer uit. Maar is deze kleding het geld waard?

Het verschil tussen fast fashion en designer kleding

Laten we voorop stellen dat we in niemand zijn of haar portemonnee kunnen kijken. Wat voor de ene dame veel geld is, is voor de andere dame een schappelijk bedrag. Je kunt het immers maar één keer uitgeven. Maar als je het dan toch mag uitgeven.. Raad ik je altijd aan om te investeren in tijdloze items en niet in fast fashion. 

Fast fashion houdt – inmiddels – in dat er per jaar maar liefst 52 collecties (!) worden uitgebracht. Elke week kun je bij de grote modeketens dus weer nieuwe items vinden. Het produceren ervan gaat snel. Zo snel, dat er geen tijd is om elk kledingstuk tot in de details mooi af te werken. Dankzij fast fashion kun je de laatste trends op de voet volgen, maar dankzij de lagere kwaliteit zul je er geen jaren mee doen. 

Bij designer kleding, zoals Marc Cain, ligt de aandacht niet op de kwantiteit maar op de kwaliteit. De stoffen zijn steviger, de prints worden uniek ontworpen (en zul je dus niet snel terugzien bij een ander modehuis) en de focus ligt op de afwerking. Geen losse naden, geen prints die niet in elkaar overlopen.. Het klopt allemaal. En daar betaal je dan ook meer voor. 

Investeren in een mooi kledingstuk van Marc Cain

De kleding van Marc Cain is dus kostbaar. Voor één kledingstuk van een duur merk kun je meerdere items van een goedkoper merk aanschaffen. Toch zal niets het gevoel van Marc Cain kunnen overtreffen. De luxe, het comfort, de stijl.. Marc Cain kleding is een echte investering in je garderobe waar je, zolang je de kleding goed onderhoud, jaren plezier van zult hebben. 

De start van het nieuwe seizoen betekent ook de laatste ronde van de sale. Mocht je de collecties erg prijzig vinden, dan kun je je slag slaan tijdens de uitverkoop. Met een jasje is een zomerse jurk ook geschikt voor de herfst en winter. En een lange rok staat net zo mooi met een stoere trui als met een zomerse top. 

Hier vind je de grootste Marc Cain store-in-store van de Benelux

Tegenwoordig shoppen we onze kleding graag online. En toch geeft dat niet dezelfde ervaring als kleding kopen in een winkel. Je kunt de materialen niet voelen, de kleding niet passen en ook niet kijken of die ene maat toch wat mooier aansluit dan de andere maat. Trek er eens op uit en maak er echt een dagje van. Bij Van Zuilen Mode hebben ze de grootste Marc Cain store-in-store van de Benelux. Elk seizoen kun je daar weer terecht voor de nieuwste collectie van dit modehuis. En ook dit jaar stelt de collectie weer niet teleur. 

augustus 31, 2021 /