Smartphones? Soms een vloek, vaak een zegen!

Kun jij je een leven zonder smartphones nog voorstellen? Ja, natuurlijk vloek ik er ook wel eens op, omdat ik ‘m vaker in handen heb, dan mij eigenlijk lief is. Maar anderzijds heeft het me ook al zoveel gebracht. Het is hét middel, waarmee ik in contact ben gekomen met mensen die mij ondertussen al heel dierbaar zijn.

Nieuwe smartphone of niet…

Tja, en als je dan op het punt staat dat je je telefoonabonnement mag verlengen, dan ben ik meteen in dubio. In dit geval zijn er zelfs drie mogelijkheden. Of ik verleng meteen en ik hou het bij mijn huidige iPhone XS. Ik kan mijn abonnement ook verlengen, maar dan voor een nieuwe iPhone 12 kiezen. Of ik wacht nog eventjes (eind van het jaar moet de knoop pas zijn doorgehakt). Maar ik kan ook nog even wachten en dan direct kiezen voor een iPhone 13. Naar verwachting gaat die medio september in de verkoop. Lang kan het in ieder geval niet meer duren, want je kunt bijvoorbeeld nu al een iPhone 13 Pro Hoesje bestellen.

Nieuw telefoonhoesje

Sowieso ben ik wel toe aan een nieuw telefoonhoesje, dus dan kan ik net zo goed meteen voor het nieuwste van het nieuwste gaan, inclusief iPhone 13 hoesje. Zo ben ik een liefhebber van wallet cases, die je ook kunt gebruiken als standaard voor je telefoon. Ideaal als je – net als ik – best wat filmpjes kijkt (zowel ter ontspanning als voor werk). Anderzijds ben ik ook nog op zoek naar een hoesje, waarmee ik kan wandelen en hardlopen. Zo’n hoesje dat je gewoon om je arm doet en ondertussen naar muziek kunt luisteren. Of in mijn geval kunt kletsen met vrienden.

Clubhouse

Want wat dat betreft, heeft de smartphone echt mijn wereld geopend. Natuurlijk ben ik online al ontzettend actief via mijn blogs en alle social media. Maar de smartphone – en verschillende apps – maken het net een stukje persoonlijker. Zo is midden in de coronapandemie de app Club House gelanceerd. Een app die eerst alleen toegankelijk was voor iPhone (of iPad) gebruikers. Eerst was ik nog wat afwachtend, maar inmiddels heb ik daar al tal van interessante, maar ook leerzame gesprekken gevoerd. En ik heb er mensen leren kennen, die me ondertussen dierbaar zijn. Mensen die mij begrijpen, omdat we in onze jeugd op dezelfde plekken kwamen. Of omdat we qua werk overeenkomsten hebben. En toch zijn we allemaal heel verschillend. En juist die mix maakt ook dat we een gezellig clubje hebben. Een club waar ik dankzij mijn smartphone gewoon mee kan kletsen tijdens het behalen van mijn dagelijkse 10.000-stappen-doel.  Alsof je naast elkaar wandelt, maar toch zitten er honderden kilometers tussen al die pratende smartphones.

WhatsApp

En zeg nu zelf waar zouden we zijn zonder WhatsApp en Facetime. Als we het toch over afstand hebben, dan zorgen deze apps ervoor dat ik me toch niet zover van huis voel. Ik woon natuurlijk zo’n tweehonderd kilometer van mijn familie vandaan. Maar zo heb ik toch makkelijk contact. Wat helemaal ideaal is als zoonlief daar gaat logeren. Dan kun je elkaar ’s avonds toch even zien en een virtueel nachtzoentje geven. Ideaal dat ook opa’s en oma’s tegenwoordig smartphones hebben.

Werk…

En dan heb ik natuurlijk mijn smartphone ook gewoon nodig voor mijn werk. Ja, ik vervloek het wel eens dat ik – altijd mijn kantoor in de hand heb – zoals ik dat dan noem. Maar anderzijds heb ik daardoor deze zomer veel langer vakantie gevierd dan ooit tevoren. Ik wist namelijk precies wanneer ik even aan de slag moest. Soms had ik mijn laptop daar niet eens voor nodig en kon ik het – vanuit de speeltuin – gewoon via mijn smartphone doen. Dat is toch ook wel heel fijn.

augustus 31, 2021 /