Babykamer inrichten

Is er een kleintje op komst? Dan moet je een hoop regelen! Een van de leukere dingen om te regelen, is het klaarmaken van de babykamer. De babykamer wordt een fijne plek voor jouw kindje dus alle tijd die je erin steekt is het dubbel en dwars waard. Maar waar moet je nou allemaal aan denken bij het inrichten van de babykamer?

Moodboard voor de babykamer

Begin bij het begin en maak een moodboard voor de kamer. Op dit moodboard kun je knipsels plakken die je uit tijdschriften knipt of hebt uitgeprint. Vanuit het moodboard kun je kleuren en een stijl kiezen. Houd er in ieder geval rekening mee dat je kindje hier rustig moet kunnen slapen. Maak de kamer dus niet te druk met allerlei knalkleuren en prints. Het beste is om een basic basiskleur te kiezen en wat accenten in een fellere kleur toe te voegen.

De juiste raamdecoratie

Het is belangrijk dat je de juiste raamdecoratie voor de babykamer kiest. Het is handig als je de babykamer helemaal kan verduisteren, zodat je baby ook als het licht is goed kan slapen. Daarnaast moet er ook genoeg privacy zijn als je de raamdecoratie niet helemaal dicht hebt. Je wilt natuurlijk ook wat daglicht binnen kunnen laten. Met verduisterende gordijnen kun je de kamer lekker donker maken. Gordijnen zijn er in allerlei soorten en maten, waardoor er altijd wel gordijnen zijn die bij jouw babykamer passen. Om overdag een goede balans tussen licht en privacy te creëren, kun je achter de verduisterende gordijnen inbetweens of kant en klare vitrage hangen. Een andere optie zijn verduisterende duo rolgordijnen. Duo rolgordijnen van Veneta.com bestaan uit transparante en verduisterende banen die je voor elkaar langs kunt schuiven. Zo kun je ze compleet verduisterend maken en overdag wat licht doorlaten door de transparante banen.

De belangrijkste meubels

Er is een grote kans dat je best wat tijd in de babykamer doorbrengt. Je kindje slaapt hier, je verschoont de baby hier en misschien geef je het kindje ook voeding in de babykamer. Om dit allemaal te kunnen doen, zijn er een paar meubels onmisbaar in de babykamer. Om te slapen heeft je kindje een ledikantje, wiegje of bedje nodig. Denk daarnaast aan een kledingkast voor alle kleertjes en een commode om de baby te verschonen. Als je ook bij je kindje wil zitten als hij of zij gaat slapen of als je jouw kindje wil voeden in de babykamer, mag een comfortabele stoel ook niet ontbreken.

september 1, 2021 /