Hoe je zo goedkoop mogelijk uit elkaar kunt gaan of scheiden

Goedkoop scheiden? Zo doe je dat

Wil je goedkoop scheiden? Vraag een scheiding aan online, via een advocaat of via een mediator. Een echtscheiding zelf hoeft niet veel geld te kosten. Zo kun je via een advocaat, online of via een mediator eenvoudig scheiden. Maar wat is eigenlijk de goedkoopste optie? Wij zochten uit hoe je zo goedkoop mogelijk uit elkaar kunt gaan en gaan wat dieper in op verschillende opties.

Online scheiden

Wil je uit elkaar gaan, dan is het goed om te weten dat online scheiden een goedkopere manier van scheiden is dan bijvoorbeeld via mediation of een advocaat. Zo is online scheiden zelfs de goedkoopste manier van scheiden in Nederland. Je kunt bij diverse specialisten online je scheiding regelen. Kies je ervoor om online te scheiden, dan maak je alle afspraken zelf samen met je partner. Er wordt hulp geboden bij het opstellen van de afspraken en deze worden ook gecontroleerd en beoordeeld voordat het naar de rechter zal gaan, maar je regelt alles zelf. Alle afspraken die gemaakt moeten worden, leg je samen vast in een echtscheidingsconvenant die je krijgt toegestuurd. Eenmaal akkoord bevonden, zal de echtscheiding worden ingediend bij de rechtbank en dit officieel worden uitgesproken.

Scheiden met een advocaat

Een scheiding met een advocaat is duurder dan online scheiden en scheiden met een mediator. Het kan een optie zijn om samen een advocaat in te huren als de advocaat enkel hulp hoeft te bieden bij het formaliseren van de afspraken en het indienen van de echtscheiding bij de rechtbank. Het kan ook zijn dat een gezamenlijke advocaat voor jullie niet gewenst is. En als jullie allebei een advocaat nemen en het traject moeizamer wordt, dan zullen de kosten al snel een stuk hoger zijn. Echter kan dit wel helpen als jullie er samen echt niet uitkomen.

Scheiden via mediation

Je kunt ook scheiden middels een mediator. Dit is een goedkope manier van scheiden, waarbij je qua kosten tussen de kosten van online scheiden en de kosten van een advocaat in zit. Hierbij kies je een pakket uit dat het meest geschikt voor jullie is en waarbij de kosten voorafgaand duidelijk zijn. De mediator begeleid jullie bij het maken van afspraken over alle zaken die geregeld moeten worden. Mocht er een onderwerp zijn waar jullie samen niet uitkomen en waarvoor het lastig is een oplossing te bedenken, dan zal de mediator naar de behoeften van jullie beiden luisteren. Zodoende krijgen jullie een advies om samen tot het gewenste resultaat te komen. Zo zullen jullie met een goede verstandhouding uit elkaar gaan.

Weet jij al welke goedkope manier van scheiden je kiest?

oktober 7, 2021 /